NEA

Το νέο iPhone μπορεί να στέλνει μέχρι και SOS

Η νέα γενιά του iPhone 14 έχει πολλά και ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά, και είναι σημαντικά εξελιγμένο σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο.

Ένα από τα χαρακτηριστικά που ενδιαφέρουν τους οδηγούς, είναι μία νέα εφαρμογή η οποία είναι σε θέση να αναγνωρίσει αν ο χρήστης του κινητού έχει εμπλακεί σε ένα ατύχημα. Ονομάζεται Crash Detection και χρησιμοποιεί ένα νέο γυροσκόπιο και έναν αισθητήρα επιτάχυνσης ικανό να αντιληφθεί έως και 256 g επιτάχυνσης.

Σε περίπτωση που αντιληφθεί ότι αναπτύσσονται μεγάλες δυνάμεις και σε συνδυασμό με το βαρόμετρο που διαπιστώνει αλλαγές στην πίεση της καμπίνας και το GPS, καταλαβαίνει ότι το όχημα έχει εμπλακεί σε ατύχημα και ειδοποιεί αυτόματα τα σωστικά συνεργεία.

Για να γίνει όλη αυτή η διεργασία, η Apple έχει χρησιμοποιήσει αλγόριθμους από περισσότερες από 1 εκατομμύριο ώρες πραγματικής οδήγησης και δεδομένων από αληθινά ατυχήματα. Έτσι το τηλέφωνο είναι σε θέση να αναγνωρίσει με ακρίβεια αν υπάρχει ατύχημα και να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να έρθουν γρήγορα οι αρμόδιες αρχές και τα σωστικά συνεργεία.

Το νέο αυτό app συνεργάζεται και με το Apple Watch. Το iPhone 14 έχει επίσης το σύστημα Emergency SOS σε περίπτωση που θα χρειαστεί να ζητήσετε βοήθεια και βρίσκεστε εκτός δικτύου. Αυτό γίνεται μέσω δορυφορικής σύνδεσης. Η συγκεκριμένη υπηρεσία πάντως θα είναι διαθέσιμη μόνο στις ΗΠΑ και τον Καναδά σε πρώτη φάση.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!