NEAPINED

H Pagani Utopia έχει 864 άλογα και μηχανικό κιβώτιο

Η ιταλική φίρμα παρουσιάζει ένα από τα πιο ποθητά hypercar με τον γνωστό V12 της Mercedes-AMG. Σε μόλις 99 μονάδες των 2 και βάλε εκατομμυρίων, έκαστη.

Το hypercar που βλέπετε είναι ο διάδοχος της Huayra και σε πείσμα των καιρών παραμένει πιστό στην παλιά καλή αυθεντική συνταγή.

Έτσι, και η Utopia έχει στα σωθικά της τον twin-turbo V12 των 6 λίτρων με περιεχόμενη γωνία 60 μοιρών. Η ισχύς φτάνει τους 864 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. και η ροπή τα 1.100 Nm στις 2.800-5.900 σ.α.λ.

Όλα περνούν στους πίσω τροχούς μέσω αυτοματοποιημένου «ρομποτικού» κιβωτίου με 7 σχέσεις, ενώ για όσους θέλουν μια πιο καθαρόαιμη απόλαυση υπάρχει και μηχανικό κιβώτιο της Xtrac με συμπλέκτη. Το πίσω διαφορικό είναι ηλεκτρονικά ελεγχόμενο.

Την βάση της Utopia αποτελεί ένα μονοκόκ πλαίσιο που συνδυάζει ανθρακόνημα, χάλυβα και υψηλής αντοχής υλικά όπως το τιτάνιο. Η ανάρτηση είναι από διπλά σφυρήλατα αλουμινένια ψαλίδια με ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ.

Τα φρένα της Brembo είναι εξαπίστονα μπροστά με τροχούς 21 ιντσών και τετραπίστονα πίσω με τροχούς 22 ιντσών που φορούν ειδικά εξελιγμένα ελαστικά της Pirelli.

Η σχεδίαση είναι πιστή στο πρότυπο των Zonda και Huayra και ξεχωρίζει από το Le Mans προφίλ, τους εξωτερικούς καθρέπτες ή την πίσω τετραπλή απόληξη από τιτάνιο και κεραμική επικάλυψη με το βάρος της στα 6 κιλά. Γενικότερα το όλο απόβαρο δεν ξεπερνά τα 1.280 κιλά και είναι 67 κιλά ελαφρύτερη από την Huayra.

Ο διάκοσμος είναι ανάλογος της ιταλικής φινέτσας που διακρίνει τον Horacio Pagani με το χαρακτηριστικό λεβιέ, με αρκετές ψηφιακές ενδείξεις στην κονσόλα και μία οθόνη ανάμεσα στα όργανα του πίνακα.

Δείχνει λίγο φορτωμένο, αλλά φυσικά δε μας πέφτει λόγος εμάς αλλά στους 99 που θα δώσουν από περίπου 2,0-2,2 εκατομμύρια ευρώ (δίχως τους φόρους) για να αποκτήσουν την Utopia.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!