NEAΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

H BMW ετοιμάζει νέες κυλινδρικές μπαταρίες

Αν και οι πρισματικές σε σχήμα μπαταρίες εκμεταλλεύονται καλύτερα τον χώρο, οι κυλινδρικές προσφέρουν μεγαλύτερο ενεργειακό περιεχόμενο.

Η BMW προχωρά σε νέας γεωμετρίας στοιχεία των μπαταριών που θα χρησιμοποιηθούν σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα βασίζονται στη νέα πλατφόρμα Neue Klasse. Οι νέες κυλινδρικές μπαταρίες (όπως αυτές που θα αντικαταστήσουν τις πρισματικές. Ανάλογα με το αυτοκίνητο που θα τοποθετούνται θα έχουν δύο διαφορετικά ύψη και στάνταρ διάμετρο 46 χιλιοστών.

Οι νέες κυλινδρικές μπαταρίες θα έχουν σε περιεκτικότητα περισσότερο νικέλιο στο καθόδιο ώστε να μειωθεί η ποσότητα σε κοβάλτιο. Ταυτόχρονα, το ανόδιο θα έχει περισσότερο πυρίτιο. Η νέα χημεία των μπαταριών θα προσφέρει μία αύξηση της ενεργειακής πυκνότητας κατά 20% προσφέροντας αντίστοιχα μεγαλύτερη αυτονομία.

Αυτή την περίοδο η BMW βρίσκεται σε φάση πλήρους εξέλιξης της ηλεκτροκίνητης γκάμας της και ειδικότερα στην ολοκαίνουργια πλατφόρμα Neue Klasse.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!