NEA

Ισχυρότερο Toyota GR Yaris με 304 ίππους

Όπως φαίνεται η Gazoo Racing θέλει να σηκώσει το πήχη ακόμη ψηλότερα μεταμοσχεύοντας τον 1.600άρη κινητήρα της GR Corolla στο μικρότερο GR Yaris.

Το GR Yaris διατίθεται στην Ευρώπη με τον γνωστό τρικύλινδρο των 1.600 κυβικών που αποδίδει 272 ίππους. Από την άλλη υπάρχει και GR Corolla που έχει το ίδιο μοτέρ με 304 άλογα, η οποία ωστόσο δε διατίθεται στη γηραιά ήπειρο.

Αυτό, βέβαια, δεν αποθαρρύνει τους Ιάπωνες να κάνουν κάτι τρελό. Να τοποθετήσουν το πανίσχυρο μοτέρ της GR Corolla στο μικρότερο και ελαφρύτερο GR Yaris. Και σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες η εν λόγω έκδοση θα ονομάζεται Morizo.

Η τετρακίνηση θα διατηρηθεί όπως και το μηχανικό κιβώτιο των έξι σχέσεων, ενώ οι πρώτες εκτιμήσεις είναι ένα 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 5 δευτερόλεπτα. Η Morizo θα είναι η πιο σκληροπυρηνική που έχουμε δει σε Toyota αφού δεν θα διαθέτει πίσω καθίσματα ώστε να είναι όσο το δυνατόν ελαφρύτερη.

Επίσης, δεν θα υπάρχουν τα συστήματα τεχνητού drift ή το launch control γιατί οι μηχανικοί της Gazoo Racing θέλουν τα αυτοκίνητά τους να είναι όσο πιο “καθαρά” γίνεται από ηλεκτρονικά.

Αν τελικά προχωρήσει το Morizo θα γίνει σε ένα πολύ περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων που ίσως να μην αφορούν την Ευρώπη. Ακόμη και έτσι όμως οι Ιάπωνες έχουν βαλθεί να βάλουν όλο και περισσότερα σπορ γονίδια στον χαρακτήρα της ιαπωνικής εταιρίας.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!