NEA

Τι κάνουν οι ΗΠΑ και φρενάρουν τη διάδοση των EV – Απογοήτευση της ACEA

Φρενάρει η διάδοση των ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ, καθώς η κυβέρνηση του Μπάιντεν προκειμένου να περιορίσει τον πληθωρισμό, περιορίζει τα φορολογικά κίνητρα για την απόκτηση EV.

Αυτό ακριβώς το γεγονός απογοητεύει τους Ευρωπαίους κατασκευαστές αυτοκινήτων (ACEA) σημειώνοντας ότι τα οικονομικά κίνητρα είναι ζωτικής σημασίας για να επιταχυνθεί η απορρόφηση των ηλεκτρικών οχημάτων από τους καταναλωτές και να δημιουργηθεί μια κρίσιμη μάζα για αλλαγή.

Το εύρος των φορολογικών κινήτρων για τα ηλεκτρικά οχήματα πρέπει να είναι πολύ πιο περιεκτικό, προκειμένου να επιτευχθεί ο ρυθμός θετικής περιβαλλοντικής αλλαγής που έχει δεσμευτεί ο τομέας της αυτοκινητοβιομηχανίας και να επιτευχθεί ο στόχος του Προέδρου Μπάιντεν για πωλήσεις EV 50% έως το 2030. 

Οι νέοι κανόνες έχουν περιορίσει την επιλεξιμότητα για φορολογικά κίνητρα σε σχετικά μικρό αριθμό οχημάτων που συναρμολογούνται στη Βόρεια Αμερική βραχυπρόθεσμα και, μεσοπρόθεσμα, μπορεί να αποκλείσουν οποιοδήποτε όχημα από το να λάβει τέτοιο όφελος λόγω πολύ υψηλού τοπικού περιεχομένου κανόνες για τις μπαταρίες.

Ένα σύστημα κινήτρων για EV θα πρέπει να εφαρμόζεται με δίκαιο και δίκαιο τρόπο, προκειμένου να δοθεί σε όλους τους κατασκευαστές η καλύτερη δυνατή ευκαιρία να τηρήσουν τις δεσμεύσεις για το κλίμα., σημειώνει η ACEA.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!