NEA

Όνειρο ήταν και πάει το εργοστάσιο της Next.e.GO Mobile στην Ελλάδα

Όνειρο ήταν και πάει… η υλοποίηση εργοστασίου αυτοκινήτου της Next.e.GO Mobile στην Ελλάδα. Της μικρής γερμανικής εταιρίας με έδρα το Aachen που φιλοδοξεί να μπει σφήνα στους “μεγάλους” της αυτοκινητοβιομηχανίας, με το όχημα πόλης e.GO και τις εκδόσεις που το συνοδεύουν.

Αν λάβει κανείς υπόψη αυτά που ανακοινώνει στους επίσημους λογαριασμούς στα κοινωνικά δίκτυα η Next.e.GO Mobile, γίνεται σαφές ότι η γερμανική εταιρία θα επικεντρωθεί στα 3 εργοστάσια που έχει, Άαχεν, Βουλγαρία & Βόρεια Μακεδονία αναφέροντας τα εξής:

“Τα μικρά εργοστάσια μας είναι ένα επαναστατικό σύστημα παραγωγής που αντιπροσωπεύει μια εντελώς νέα προσέγγιση στην κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων. Χρησιμοποιώντας την αποκεντρωμένη τεχνολογία παραγωγής μας, συμβάλλουμε στη δημιουργία τοπικής αξίας με τη συμμετοχή των κοινοτήτων, την ανάπτυξη ταλέντων και την προμήθεια τοπικών πόρων. Ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε τα δύο ακόμη μικρο εργοστάσια εκτός από την έδρα μας στο Άαχεν”.

Τι συνάγεται από τα παραπάνω; Ότι όποιες εξαγγελίες έλαβαν χώρα στην Αθήνα, ανάμεσα σε Next.e.GO Mobile και Κυβέρνηση έμειναν στο συρτάρι των εξαγγελιών. Τέλος, όποιες ελπίδες από ελληνικής πλευράς για τη θεμελίωση εργοστασίου στην Ελλάδα αυτές εξανεμίστηκαν με την πρόσφατη η ανακοίνωση των Γερμανών για εγκατάσταση νέου εργοστασίου στη Β. Μακεδονία.

Μάταια ψάχναμε στην Ελλάδα… σε ποια πόλη θα εγκατασταθεί το “υποτιθέμενο” νέο εργοστάσιο της Next.e.GO Mobile. Προφανώς, όλο αυτό το διάστημα (2 και πλέον χρόνια που ανακοινώθηκε ο αρραβώνας Κυβέρνησης και Next.e.GO Mobile) η γερμανική εταιρία ζύγισε τα οικονομικά δεδομένα και κινήθηκε ανάλογα.

Σε κάθε περίπτωση, ευχή δική μας είναι να διαψευστούμε και να τρέξει μια τέτοια επένδυση στην Ελλάδα, που αν γίνει θα δώσει 1.000 άμεσες θέσεις εργασίας και 5.500 έμμεσες, χώρια το μήνυμα που θα στείλει η χώρα στη διεθνή επενδυτική κοινότητα.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!