NEAPINED

Arial Hipercar: Ηλεκτρικό τέρας με 1.196 άλογα και τουρμπίνα υδρογόνου!

Δεν πρόκειται για κάποιο όχημα επίδειξης αλλά για ένα που θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό από το 2024 και θα κοστίζει περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ.

Πίσω από αυτή την ακραία φορεσιά το Hipercar βασίζεται στο Atom και σε μία κατάλληλα τροποποιημένη πλατφόρμα. Η οποία υποδέχεται τέσσερις ηλεκτροκινητήρες.

Ο καθένας είναι τοποθετημένος σε κάθε τροχό με συνδυασμένη ισχύ στους 1.200 ίππους και ροπή στα 1.800 Nm. Θα υπάρχει και πισωκίνητη έκδοση με δύο μοτέρ και 600 άλογα. Όσον αφορά στις επιδόσεις τα 0-97 χλμ./ώρα (0-60 μίλια την ώρα) διαρκούν ελάχιστα πάνω από τα 2 δευτερόλεπτα.

Η μπαταρία 62,0 kWh εξασφαλίζει αυτονομία περίπου 240 χιλιομέτρων. Προαιρετικά, υπάρχει και τουρμπίνα της Cosworth που λειτουργεί ως range extender για την αύξηση της αυτονομίας. Καταναλώνει βενζίνη αλλά μελλοντικά μπορεί να καίει και υδρογόνο.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!