ΑΓΩΝΕΣ

Formula E: Σούπερ ταχυφορτιστές για γρήγορα pit-stop [video]

Τα νέας γενιάς μονοθέσια Gen 3 που θα συμμετάσχουν στο επόμενο πρωτάθλημα θα έχουν μικρότερες μπαταρίες για να φορτίζουν με σούπερ ισχύ.

Προς το παρόν αυτή η ιδέα βρίσκεται στο στάδιο των δοκιμών στην Ιταλία αλλά πιθανότατα θα την δούμε να εφαρμόζεται τον ερχόμενο Ιανουάριο που ξεκινά το πρωτάθλημα της Formula E.

To όλο κόνσεπτ αφορά σε μονοθέσια με μικρότερη μπαταρία στις 51-54 kWh για μικρότερο βάρος (έως και 100 κιλά) και ταχύτερη φόρτιση. Η οποία θα γίνεται στα 600 kW, μία εκπληκτική ισχύς αφού οι ισχυρότεροι DC ταχυφορτιστές για δημόσια χρήση είναι στα 300-360 kW.

Μία τέτοια ισχύς θα επιτρέπει τη φόρτιση της μισής μπαταρίας σε λιγότερο από 2-3 λεπτά και οι διοργανωτές ελπίζουν πως θα παίξουν μεγάλο ρόλο στις τακτικές τα γρήγορα pit-stops.

Για να δούμε αν αυτό θα βελτιώσει το μάλλον αδιάφορο θέαμα που προσφέρει η Formula E που την τελευταία διετία άφησαν οι Mercedes, Audi και BMW, ενώ συνεχίζουν οι Jaguar, Nissan, Porsche και πρόσφατα οι Maserati, Nio, Mahindra κ.α.

Τέλος, να πούμε πως τα μονοθέσια Gen-3 θα μπορούν αν αναπτύξουν μέγιστες ταχύτητες έως περίπου τα 320 χλμ./ώρα. Θα έχουν ένα πίσω ηλεκτροκινητήρα 476 ίππων για την κίνησή τους και έναν μπροστά 340 ίππων για την ανάκτηση της ενέργειας κατά το φρενάρισμα.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!