NEA

Η ναυαρχίδα της Volvo θα λέγεται EX90

Σε λιγότερο από δύο μήνες, για την ακρίβεια στις 9 Νοεμβρίου, η Volvo θα προχωρήσει στα αποκαλυπτήρια του νέου μεγάλου μοντέλου της γκάμας της.

Στο ΕΧ90 θα κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση τεχνολογίες επόμενης γενιάς, που σιγά-σιγά θα περάσουν και στα άλλα μοντέλα της εταιρίας. Σύμφωνα με την εταιρία θα έχει το πιο εξελιγμένο σύστημα αισθητήρων της αγοράς, με 8 κάμερες, πέντε ραντάρ, 16 σένσορες υπερήχων και έναν σένσορα LiDAR.

O τελευταίος θα είναι εγκατεστημένος στην οροφή του αυτοκινήτου και θα μπορεί να αναγνωρίζει κάποιον πεζό σε απόσταση 250 μέτρων ανεξαρτήτως των φωτιστικών συνθηκών που επικρατούν. Χάρη σε αυτό το σύστημα η Volvo πιστεύει ότι θα μειώσει τα ατυχήματα κατά 20% και τις συγκρούσεις κατά 9%.

Στο εσωτερικό θα υπάρχουν επίσης δύο κάμερες και ένα τιμόνι με αισθητήρες, έτσι ώστε ο οδηγός να παρακολουθείται στην οδήγηση και να παίρνει σημάδια προειδοποίησης αν επίκειται κάποιο ατύχημα.

Πρόκειται για το EX90 το οποίο θα είναι πλήρως ηλεκτρικό και σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρίας Jim Rowan θα είναι και το ασφαλέστερο αυτοκίνητο που έχει βγάλει ποτέ η Volvo. Ωστόσο, για την ώρα δεν έχουμε κάποια εικόνα για τον σχεδιασμό του αυτοκινήτου.

Πέρα από το ότι θα έχει κάποια κοινά στοιχεία με πρόσφατα πρωτότυπα που έχει παρουσιάσει η εταιρία και τα σχέδια που έχουν διαρρεύσει από το γραφείο ευρεσιτεχνιών. Εν αναμονή λοιπόν για τις 9 Νοεμβρίου, ή και λίγο νωρίτερα αν αποφασίσει η Volvo να μας δώσει μια πρώτη γεύση πριν την επίσημη παρουσίαση.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!