NEA

Προ των πυλών η Lamborghini Le Mans

Μία πρώτη γεύση μας δίνει η Lamborghini από το νέο της αγωνιστικό που θα συμμετάσχει στον διάσημο αγώνα αντοχής.

Η πρώτη αγωνιστική δραστηριότητα του νέου μοντέλου της Lamborghini αναμένεται μέσα στο 2024. Για την ώρα βλέπουμε μία teaser εικόνα με το μπροστινό μέρος και το εντυπωσιακό σχήμα των ELD.

Στην φωτογραφία-teaser βλέπουμε ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό σχήμα με φωτιστικά σώματα σε σχήμα Χ και ένα πολύ αεροδυναμικό αμάξωμα σύμφωνα με τις προδιαγραφές LMDh της FIA.

To πλαίσιο έχει εξελιχθεί από την Squadra Corse μαζί με την Ligier. Το μήκος του αμαξώματος φθάνει τα 5,1 μέτρα, το πλάτος τα 2 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο είναι στα 3,148 μέτρα. Το απόβαρο θα βρίσκεται κάπου στα 1.300 κιλά με επιδόσεις και αεροδυναμική πίστας και την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 340 χλμ/ώρα.

Όπως επιβεβαίωσε η Squadra Corse ο κινητήρας θα είναι ένας V8 με υβριδικό σύστημα και συνδυαστική ισχύ στα 681 άλογα με επτατάχυτο κιβώτιο της Xtrac. Την εξέλιξη του ηλεκτρικού μοτέρ την έχει αναλάβει η Bosch Motorsport ενώ τα συστήματα ηλεκτρικής διαχείρισης και αποθήκευσης της ενέργειας εξελίσσει η Williams Advanced Engineering.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!