NEA

Πόσα μοντέλα φορτηγών είναι ήδη μηδενικών ρύπων;

Έτοιμοι για την επόμενη ημέρα της… κατάργησης των ορυκτών καυσίμων είναι οι κατασκευαστές φορτηγών στην ΕΕ.

Στη διεθνή έκθεση μεταφορών IAA Transportation 2022 που πραγματοποιείται στο Ανόβερο αυτή την εβδομάδα τονίστηκε ότι ήδη 34 φορτηγά μηδενικών εκπομπών  είναι ήδη διαθέσιμα ή σύντομα θα κυκλοφορήσουν στην αγορά.

Μάλιστα, δεκάδες διαφορετικά μοντέλα ηλεκτρικών φορτηγών με μπαταρία είναι διαθέσιμα σήμερα σε διάφορες διαμορφώσεις που μπορούν να προσαρμοστούν σε μεμονωμένες προδιαγραφές.

Φτάνοντας έως και 44 τόνους GTW (μεικτό βάρος αμαξοστοιχίας) με κανονικά ωφέλιμα φορτία, αυτά τα μοντέλα μπορούν να λειτουργήσουν σε διαφορετικά προφίλ αποστολής, όπως σε μεγάλες αποστάσεις, περιφερειακή διανομή και κατασκευή.

Τα φορτηγά που κινούνται με υδρογόνο (ηλεκτρικά κυψέλες καυσίμου) είναι η δεύτερη σημαντική τεχνολογία κινητήρων μηδενικών εκπομπών. Τα φορτηγά κυψελών καυσίμου βρίσκονται ήδη στα χέρια των πελατών για να αποκτήσουν πραγματικές εμπειρίες σε τακτικές καθημερινές λειτουργίες.

Για να διασφαλιστεί η ταχεία υιοθέτηση αυτών των οχημάτων από την αγορά, πρέπει επειγόντως να τεθούν σε εφαρμογή ευνοϊκές συνθήκες στις μεταφορές και την επιμελητεία. Αυτά περιλαμβάνουν ένα πυκνό δίκτυο υποδομής φόρτισης και ανεφοδιασμού καυσίμων κατάλληλων για βαρέα οχήματα και ένα αποτελεσματικό σύστημα τιμολόγησης άνθρακα.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!