ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Τρέχοντας με τη δύναμη του ήλιου – Τι κατάφεραν οι παρέες στη Ν.Αφρική!

Μια τοπική ομάδα μηχανικών της Νοτίου Αφρικής, η οποία περιλαμβάνει μέλη ηλικίας από 20 έως 70 ετών, συμμετείχε για πρώτη φορά στον «μεγαλύτερο ηλιακό αγώνα αυτοκινήτων» της ηπείρου, όπου οι οδηγοί ταξιδεύουν σε δημόσιους δρόμους από το Γιοχάνεσμπουργκ στο Κέιπ Τάουν.

Πριν συμμετάσχουν στον διαγωνισμό, οι κάτοικοι της επαρχίας Mpumalanga κατασκεύαζαν και οδηγούν ηλεκτρικά οχήματα για μια δεκαετία, για να ενθαρρύνουν τα παιδιά να εμπλακούν στους τομείς της επιστήμης, της τεχνολογίας, της μηχανικής και των μαθηματικών.

«Αυτό που κάναμε είναι να εκτελέσουμε ένα πρόγραμμα. Κατασκευάσαμε ένα ηλιακό όχημα και μετά το τρέχουμε για μια ώρα σε μια πίστα», είπε η επικεφαλής της ομάδας Klasie Botha, προσθέτοντας ότι παιδιά από μειονεκτούσες κοινότητες έχουν επωφεληθεί από αυτό το έργο.

Ο Mangaliso Gxesha, ο οδηγός της πρώτης ομάδας ηλιακών αυτοκινήτων της επαρχίας, δήλωσε ενθουσιασμένος που συμμετείχε στην πρόκληση.

«Είδα τον διαγωνισμό των ηλιακών αυτοκινήτων το 2018. Μέχρι τώρα, καταφέρναμε να κατασκευάσουμε τα δικά μας αυτοκίνητα, τώρα είμαι ο οδηγός ενός ηλιακού αυτοκινήτου. Είμαι τόσο εντυπωσιασμένος», είπε ο Gxesha.

Πρόσθεσε επίσης ότι αυτός ο αγώνας θα μπορούσε να είναι μια ευκαιρία για τους ανθρώπους να ενδιαφερθούν για τα ηλιακά αυτοκίνητα καθώς οι τιμές των καυσίμων κυμαίνονται.

Τελικά, μόνο έτσι ευαισθητοποιείς μια κοινωνία για τα οφέλη της προστασίας του περιβάλλοντος. Να ευχηθούμε ανάλογες πρωτοβουλίες και στην Ελλάδα.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!