NEAΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Elon Musk: Ρομπότ θα κόβουν το γκαζόν και θα φτιάχνουν καφέ

Τι και αν ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, στο παρελθόν είχε σταθεί απέναντι στην υπερβολική εξάρτηση από τα εργοστασιακά ρομπότ, τα οποία, όπως έλεγε, έστειλαν την αυτοκινητοβιομηχανία στη «κόλαση παραγωγής».

Τώρα ετοιμάζεται να ανακοινώσει μεγαλεπήβολα σχέδια για την ανάπτυξη χιλιάδων ανθρωποειδών ρομπότ. Πρόκειται για τα ρομπότ, γνωστά ως Tesla Bot ή Optimus, που θα αναπτύξει η εταιρία στα εργοστάσιά της και τα οποία σκοπεύει να τα διαθέτει σε όλο τον κόσμο.

Πιο μακροπρόθεσμα, είπε ο Μασκ σε μια ομιλία του TED, τα ρομπότ θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στα σπίτια, να φτιάχνουν δείπνο, να κόβουν το γρασίδι και να φροντίζουν τους ηλικιωμένους κλπ.

Η επιχείρηση ρομπότ μπορεί τελικά να αξίζει περισσότερο από τα έσοδα της Tesla από τα αυτοκίνητα, σύμφωνα με τον Musk, ο οποίος τώρα διαφημίζει ένα όραμα για την εταιρεία που υπερβαίνει κατά πολύ την κατασκευή αυτόνομων ηλεκτρικών οχημάτων.

Η Tesla χρησιμοποιεί ήδη εκατοντάδες ρομπότ σχεδιασμένα για συγκεκριμένες εργασίες για την παραγωγή των αυτοκινήτων της.

Τα ανθρωποειδή ρομπότ αναπτύσσονται εδώ και δεκαετίες από τη μονάδα Boston Dynamics της Honda Motor Co και της Hyundai Motor Co. Όμως στα αυτόνομων αυτοκίνητα, τα ρομπότ έχουν πρόβλημα με τις απρόβλεπτες καταστάσεις.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!