NEA

Mercedes eActros: Ηλεκτρικό φορτηγό με αυτονομία 800 χιλιόμετρα

Το eActros θα είναι το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό φορτηγό της Mercedes-Benz Trucks, το οποίο αναμένεται να μπει στην παραγωγή το 2024.

Αν και το υδρογόνο είναι η επικρατέστερη λύση για μια βιώσιμη κινητικότητα στο μέλλον για τα βαριά φορτηγά η Mercedes παρουσιάζει στο Ανόβερο ένα αμιγώς ηλεκτρικό τράκτορα. Το eActros, ένα τυπικό φορτηγό μεγάλων αποστάσεων, με εντυπωσιακή και φουτουριστική σχεδίαση και ιδιαίτερα προηγμένα τεχνολογικά χαρακτηριστικά.

Το eActros έχει μία τεράστια μπαταρία στις 600 kWh με την αυτονομία να ξεπερνά τα 500 χιλιόμετρα. Αν και δεν ανακοινώνεται η ισχύς μέγιστης φόρτισης αυτή θα είναι στα >250 kW ώστε η χωρητικότητα 20%-80% να αναπληρώνεται σε μόλις 30 λεπτά.

Σε συνεργασία με μεγάλες εταιρίες του χώρου οι ειδικοί της Mercedes Trucks εξελίσσουν ειδικά τρέιλερ με έξτρα μπαταρίες και κινητήρες για κάθε άξονα. Κάτι που μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της αυτονομίας στα 800 χιλιόμετρα.

Η ισχύς που ανακοινώνεται για το νέο αυτό eActros φθάνει τους 544 ίππους, αν και μπορεί να φθάσει έως και τους 816 ίππους για μικρά χρονικά διαστήματα. Αξιοσημείωτο είναι πως η Mercedes Trucks εξελίσσει μπαταρίες με αντοχή καλής λειτουργίας για 10 χρόνια ή 1,2 εκατομμύρια χιλιόμετρα.

Νίκος Βαϊλακάκης

O Νίκος μπορεί να είναι από τα πιο πρόσφατα μέλη στην ομάδα, αλλά διαθέτει πολυετή εμπειρία ως δημοσιογράφος από παλιά. Ακόμη και πριν δημιουργηθεί το caroto.gr!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!