NEA

To UltraTrek King E-Cheetah είναι ένα super ηλεκτρικό ποδήλατο [video]

Αν και οι προδιαγραφές για τα ηλεκτρικά ποδήλατα είναι συγκεκριμένες πολλές φορές βλέπουμε ενισχυμένα και βελτιωμένα με επιδόσεις σκούτερ.

Υπό κανονικές συνθήκες το ηλεκτρικό μοτέρ σε ένα e-bike υπάρχει μόνο για υποβοήθηση δίχως να κινεί από μόνο του το ποδήλατο. Ωστόσο, υπάρχουν και κάποια παράνομα και επικίνδυνα, όπως αυτό της αμερικάνικης εταιρίας UltaTreck που καυχιέται πως έχει κατασκευάσει το πιο γρήγορο ποδήλατο που υπάρχει.

Την κίνηση έχει ένα μοτέρ 18 kW όταν το νόμιμο όριο είναι μόλις στα 0,75 kW. Όπως καταλαβαίνεται με την ισχύ των 25 ίππων και τη ροπή των 190 Nm δε μιλάμε για ένα ηλεκτρικό ποδήλατο αλλά για ένα «μοτοποδήλατο» που έχει χειρόγκαζο και που μπορεί να φτάσει την τελική των 140 χλμ./ώρα.

Η μπαταρία είναι της Sony/ Panasonic με 60 Ah/ 72 V (ή 4,32 kWh, αν προτιμάτε) για να προσφέρει αυτονομία για 80-100 χιλιόμετρα με σβέλτη οδήγηση ή έως και 150 με πιο χαλαρή. Φορτίζει σε λιγότερο από 4 ώρες σε οικιακή πρίζα 220V. Κατά τα υπόλοιπα το πλαίσιο είναι από ατσάλι και αλουμίνιο, ενώ η ανάρτηση έχει διαδρομή 15 εκατοστών με το πίσω αμορτισέρ να αντέχει φόρτιση έως 450 κιλά.

Μάλιστα, η UltaTreck το προτείνει ως μια mild εναλλακτική στις μοτοσικλέτες enduro και moto-cross που στις ΗΠΑ απαγορεύονται να κυκλοφορούν σε δημόσιους δρόμους. Και προφανώς θα υπάρχει το ανάλογο αγοραστικό κοινό που θα καταβάλλει τα περίπου 5.000 δολάρια που ζητά η αμερικανική εταιρία για ένα King E-Cheetah.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!