NEAPINED

Έρχονται νέες αυξήσεις στα αυτοκίνητα;

Άσχημα νέα έρχονται από τους προμηθευτές των αυτοκινητοβιομηχανιών, που έχουν να κάνουν με τις αυξήσεις τιμών σε όλα τα επίπεδα.

Ένα χαρακτηριστικλό παράδειγμα είναι αυτό της Ford η οποία την προηγούμενη εβδομάδα προειδοποίησε ότι πλήττει το πληθωριστικό κόστος ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Αρκετοί προμηθευτές είπαν ότι η Ford δεν υποφέρει μόνη της, καθώς οι αυτοκινητοβιομηχανίες σε όλο το φάσμα καλούνται να επωμιστούν περισσότερο το βάρος που έχουν αντιμετωπίσει οι προμηθευτές από το αυξημένο κόστος ενέργειας, εργασίας και πρώτων υλών. Οι προμηθευτές με τους οποίους επικοινώνησε το Reuters ανέφεραν ότι αύξησαν τις τιμές στα ανταλλακτικά από 7% έως 20%.

«Κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους, όλο και περισσότεροι προμηθευτές προσελκύουν τους πελάτες τους», απαιτώντας υψηλότερες τιμές από τις αυτοκινητοβιομηχανίες, δήλωσε ο Andreas Weller, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κατασκευής εξαρτημάτων αλουμινίου Aludyne.

Ο Weller είπε μόνο στην Ευρώπη, οι τιμές του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας είναι σχεδόν 10 φορές υψηλότερες από αυτές που ήταν πριν από δύο χρόνια χάρη στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, και ακόμη και στις Ηνωμένες Πολιτείες οι τιμές αυτές είναι πέντε φορές υψηλότερες.

Αυτή η πίεση αντικατοπτρίστηκε στην προειδοποίηση της Ford τη Δευτέρα ότι το κόστος των προμηθευτών λόγω του πληθωρισμού θα ήταν 1 δισεκατομμύριο δολάρια υψηλότερο από το αναμενόμενο το τρέχον τρίμηνο.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!