NEA

Τα ηλεκτρικά LVC εξαρτώνται πλήρως από το πυκνό δίκτυο σταθμών φόρτισης

Απαραίτητη κρίνεται η μετάβαση των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων στην ηλεκτροκίνηση, όπως αυτό αναδεικνύει η ένωση Ευρωπαίων κατασκευαστών οχημάτων επισημαίνοντας ότι ο “τομέας της αυτοκινητοβιομηχανίας αναγνωρίζει ότι η ταχεία στροφή προς οχήματα χαμηλών και μηδενικών εκπομπών είναι απαραίτητη”.

Ωστόσο, οι φορείς εκμετάλλευσης αστικών εμπορευματικών μεταφορών και υπηρεσιών μπορούν να αντικαταστήσουν τα συμβατικά οχήματα μετάδοσης κίνησης με εναλλακτικές λύσεις χαμηλών και μηδενικών εκπομπών μόνο εάν μπορούν να λειτουργήσουν με οικονομικά αποδοτικό τρόπο.

 Προϋπόθεση για αυτό το στόχο είναι ένα επαρκώς πυκνό κατάλληλο δίκτυο σταθμών φόρτισης και ανεφοδιασμού τόσο στις αστικές όσο και στις περιαστικές περιοχές. Σε συνδυασμό με άλλες ευνοϊκές συνθήκες (όπως αλλαγές στη φορολογία των καυσίμων, κίνητρα ανανέωσης στόλου και επέκταση του συστήματος εμπορίας εκπομπών της ΕΕ (ETS) στα καύσιμα οδικών μεταφορών), αυτό θα επιταχύνει τη διείσδυση στην αγορά οχημάτων χαμηλών και μηδενικών εκπομπών.

Τα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα (LCV)  τροφοδοτούν την ευρωπαϊκή οικονομία, βοηθώντας τις επιχειρήσεις να ευδοκιμήσουν. Είναι βασικοί παίκτες στις αλυσίδες logistics, διευκολύνοντας την αποτελεσματική παράδοση αγαθών «τελευταίου μιλίου» σε αστικές περιοχές, καθώς είναι και καθοριστικά για την παροχή υπηρεσιών. Μάλιστα διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στα σχέδια βιώσιμης αστικής κινητικότητας και εφοδιαστικής.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!