NEAPINED

Οπτικοακουστικές κάμερες θα συλλαμβάνουν τα θορυβώδη οχήματα

Οι κάμερες ραντάρ δεν χρησιμεύουν μόνο για τον εντοπισμό οχημάτων που παραβιάζουν τα όρια ταχύτητας αλλά και αυτά που δημιουργούν ηχορύπανση.

Τουλάχιστον αυτό ισχύει σε αρκετά σημεία στη Βρετανία όπου ειδικές κάμερες αντιλαμβάνονται τα οχήματα που εκπέμπουν υψηλότερα επίπεδα θορύβου από τα προβλεπόμενα.

Συγκεκριμένα, αυτές οι κάμερες έχουν συλλάβει αρκετούς οδηγούς αφού το όριο για τα αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν μετά το 2016 είναι αρκετά χαμηλά (στα 72 dB), όταν μία κάπως έντονη ανθρώπινη συνομιλία φθάνει έως και τα 70 dB.

Το πρόστιμο φτάνει ακόμη και τις 100 λίρες για τους ανυποψίαστους οδηγούς που κινούνται με υψηλή ταχύτητα, που γκαζώνουν ή που έχουν βελτιώσει τα αυτοκίνητά τους. Φυσικά, οι υποψιασμένοι μπορούν να περνούν ακόμη και «σβηστοί» από την στιγμή που θα εντοπίσουν μία τέτοια κάμερα.

Αξιοσημείωτο είναι πως τα στατιστικά νούμερα έχουν δείξει πως οι πιο «θορυβώδεις» οδηγοί είναι οι κάτοχοι BMW. Στην συνέχεια ακολουθούν οι οδηγοί Lamborghini(!) και μετά οι οδηγοί Mercedes.

Στα μεγάλα αστικά κέντρα τα μέτρα της ηχορύπανσης έχουν αρχίσει να προσεγγίζουν σε αυστηρότητα την ατμοσφαιρική ρύπανση αφού θεωρείται πως ενισχύουν το στρες και την ψυχική υγεία. Σε συνδυασμό με την ηλεκτροκίνηση προωθούνται διάφορες μέθοδοι καταστολής του θορύβου και μία από αυτές είναι οι οπτικοακουστικές κάμερες.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!