PINEDΔΟΚΙΜΕΣ

Στην Άνδρο με το Citroen C5 Aircross [on the road]

Το καλοκαιράκι τελείωσε και μία από τις καλύτερες αποδράσεις για να το αποχαιρετίσεις είναι η Άνδρος που βρίσκεται σε απόσταση δύο ωρών από την Ραφήνα. Σύμμαχος μας το ανανεωμένο C5 Aircross.

Κάθε καλοκαίρι η Άνδρος αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για χιλιάδες εκδρομείς, τουρίστες αλλά και Αθηναίους που διατηρούν τα εξοχικά τους στο βορειότερο νησί των Κυκλάδων. Το πλοίο πιάνει λιμάνι στο Γαύριο, σε μικρή απόσταση βρίσκεται το περιβόητο Μπατσί, ενώ η Χώρα απέχει περίπου 33 χιλιόμετρα. Γενικότερα οι αποστάσεις δεν είναι πολύ μεγάλες χιλιομετρικά αλλά θα χρειαστείς περίπου μία ώρα για να φτάσεις στα απομακρυσμένα σημεία λόγω των πολλών στροφών.

Και επειδή σπανίως μπορείς να βρεις καλούς δρόμους σε ένα νησί, σύμμαχος μας ήταν το ανανεωμένο C5 Aircross με τα εξαιρετικά επίπεδα άνεσης. Βγαίνοντας μετά από κάθε διαδρομή στην άσφαλτο ή στο χώμα ατσαλάκωτος αντιλαμβάνεσαι τη σωστή απόφαση των Γάλλων να διαφοροποιηθούν από τον ανταγωνισμό.

Και ναι, ο συνδυασμός των εξελιγμένων αμορτισέρ με τα αφρώδη υλικά των καθισμάτων λειτουργούν συνδυαστικά και αποτελεσματικά για όποιον επιζητά άνετες μετακινήσεις. Αλλά και με την καλύτερη οικονομία αφού η έκδοση της δοκιμής μας ήταν η ντίζελ με τον 1.500άρη των 130 ίππων και το αυτόματο 8άρι κιβώτιο. Βέβαια, όλα δεν μπορούν να είναι και ρόδινα αφού αυτή η έκδοση κοστίζει από 35.350 ευρώ (από 32.450 ευρώ με το χειροκίνητο κιβώτιο, σύντομα η αναλυτική μας δοκιμή με το 1.2 PureTech).


Οι παραλίες στο Μπατσί αποτελούν έναν πόλο έλξης αφού η απαλή τους άμμος, η μοναδική θέα και τα καταγάλανα νερά θα σας βοηθήσουν να ξεφύγετε, να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τα μπάνια με την παρέα ή την οικογένειά σας.

Η Χώρα είναι η πρωτεύουσα του νησιού και ουσιαστικά είναι μία χερσόνησος που οδηγεί στην πλατεία του Αφανή Ναύτη. Ο οποίος κοιτά στο μικρό νησάκι, πάνω στο οποίο είναι κτισμένο το μεσαιωνικό Ενετικό κάστρο και την βραχονησίδα του διάσημου φάρου Τουρλίτη.

Σε περίπου 24 χλμ. (υπολογίστε περίπου 45 λεπτά δρόμο) βρίσκεται η περίφημη παραλία της Γριάς το Πήδημα.

Ωστόσο, η Άνδρος δεν αποτελεί πόλο έλξης μόνο για τις όμορφες παραλίες της (όπως είναι η Χρυσή Άμμος, το Βιτάλι, ο Ζόρκος, το Νειμποριό, το Παραπόρτι, οι Αποθήκες κ.α.). Τα τελευταία χρόνια ο περιπατητικός τουρισμός γίνεται όλο και δημοφιλέστερος για πολλούς που αναζητούν την περιπέτεια σε ένα πληθωρικό νησί.

Μάλιστα, η φθινοπωρινή περίοδος είναι μία από τις καλύτερες για αυτού του είδους τουρισμού με την Άνδρο να προσφέρει εντυπωσιακό περιπατητικό δίκτυο περίπου 100 χιλιομέτρων με φόντο την εναλλαγή ορεινού-παραθαλάσσιου τοπίου, τα αιωνόβια μοναστήρια και την τοπική γαστρονομία, όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος τουρισμού του Δήμου Άνδρου Νίκος Μουστάκας.

Η Άνδρος φημίζεται και για τις πολυάριθμες πηγές. Το νησί έχει πλούσιες γεωγραφικές αντιθέσεις και συνδυάζει το ξερό κυκλαδίτικο τοπίο με την πλούσια βλάστηση και τα άφθονα νερά. Οι πηγές Μαινήτων βρίσκονται στον παραδοσιακό οικισμό του χωριού που είναι κτισμένος ανάμεσα στις καρυδιές και τα πλατάνια.

Το σπήλαιο «Φόρος» βρίσκεται στο χωριό Αλαδινού στην Άνδρο και απέχει 4km από την Χώρα. Είναι από τα πρώτα ανακαλυφθέντα σπήλαια της Ελλάδος.

Η Άνδρος διαθέτει ιδιαίτερο απόθεμα θρησκευτικών προσκυνημάτων, γεγονός που πιστοποιείται και από τη σημαντική επισκεψιμότητα που αυτά έχουν. Στην Άνδρο μπορεί κανείς να επισκεφτεί αξιόλογα μοναστήρια που χρονολογούνται από τη βυζαντινή περίοδο ως και τα τελευταία χρόνια της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Ένα από αυτά που επισκεφτήκαμε είναι η  Ιερά Μονή Παναχράντου, η οποία βρίσκεται γαντζωμένη στη θέση Καταφύγιο στη βόρεια πλαγιά του όρους Γερακώνες.

Εκτός από τα μοναστήρια, μπορεί κανείς να επισκεφθεί παλιές βυζαντινές εκκλησίες, όπως εκείνες των Ταξιαρχών στη Μεσσαριά, τη Μελίδα και το Υψηλού, της Παναγίας στο Μεσαθούρι και του Αγίου Νικολάου στο Κόρθι. Πολιούχος του νησιού είναι η Παναγία Θεοσκέπαστη, που βρίσκεται στη Χώρα, κοντά στην παραλία «Παραπόρτι» και γιορτάζεται κάθε χρόνο.

Η Άνδρος είναι ένα νησί που για να ανακαλύψεις τις μαγείες που κρύβει θα χρειαστεί να το επισκεφτείς πολλές φορές. Αποχαιρετώντας το καλοκαιράκι υποσχόμαστε πως θα επιστρέψουμε και το επόμενο καλοκαίρι.

Με πληροφορίες από το andros-guide.gr – ΑΠΕ

Απολαύστε το νησί της Άνδρου μέσα από το παρακάτω πλήρες άλμπουμ


Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!