PINEDΑΓΩΝΕΣ

GP Σιγκαπούρης: Νικητής ο αλάνθαστος Perez!

Σε έναν επεισοδιακό αγώνα με αρκετές εγκαταλείψεις, ο Verstappen δεν κατάφερε να πάρει και μαθηματικά το πρωτάθλημα αφού τερμάτισε 7ος. Νικητής του αγώνα ο αλάνθαστος Perez, στο βάθρο οι Ferrari των Leclerc και Sainz.

Όπως ήταν αναμενόμενο η βροχή ήταν τόσο έντονη στην Σιγκαπούρη με τη πίστα να έχει πλημμυρήσει σε πολλά σημεία και με τους ανθρώπους της πίστας να προσπαθούν ακόμη και με τις πίστες να απομακρύνουν το νερό. Αξιοσημείωτο είναι πως από το 2008 που έγινε ο πρώτος αγώνας 5 νίκες έχει ο Vettel, 4 ο Hamilton, 2 o Alonso και 1 ο Rosberg.

Έτσι, ο αγώνας ξεκίνησε με καθυστέρηση μίας ώρας, ενώ πούμε πως σε σχέση με τις κατατακτήριες ο Russell ξεκίνησε με ποινή από την pit lane. Η εκκίνηση έγινε σε μία πίστα με στεγνά σημεία αλλά και σε κάποια με αρκετό νερό. O Leclerc ολιγώρησε και ο Perez πετάχτηκε μπροστά, πολύ κακή ήταν η αντίδραση του Verstappen που είχε πέσει πολύ πίσω.

Ευτυχώς, ο πρώτος γύρος συμπληρώθηκε δίχως εκπλήξεις (παρά την επαφή του Hamilton με τον Sainz) που θα μπορούσαν να φέρουν ακόμη μεγαλύτερη καθυστέρηση. To πρώτο μονοθέσιο που εγκατέλειψε ήταν η Alfa Romeo του Zhou στον 8ο γύρο, ενώ λίγο αργότερα ακολούθησε και η Williams του Latifi μετά από επαφή και επιστροφή του safety car στην πίστα.

Γενικότερα το ψιλόβροχο δεν άφηνε την πίστα να στεγνώσει και υπήρχαν αρκετές θεαματικές διορθώσεις από τους οδηγούς. Ενδιαφέρον είχε ο Alonso που συμπλήρωσε τις 350 συμμετοχές στην F1 να έχει πίσω του τον Verstappen. Άτυχος όμως ο Ισπανός που εγκατέλειψε λόγω μηχανικού προβλήματος. Με την πίστα να στεγνώνει ήταν θέμα χρόνου πότε τα μονοθέσια θα προχωρούσαν σε αλλαγή για σλικ ελαστικά.

Πριν το μισό το αγώνα εγκατέλειψε και ο Ocon αφού έσκασε ο κινητήρας του φέρνοντας για μία ακόμη φορά το VSC στην πίστα. Εν τω μεταξύ η πρώτη τριάδα με τους Perez, Leclerc, Sainz έμενε ατάραχη μπροστά και να τους ακολουθεί ο Hamilton. O οποίος όμως είχε μία έξοδο πληγώνοντας το μονοθέσιο του.

Στον 36ο γύρο ο Tsunoda μπήκε στην λίστα με τους οδηγούς που εγκατέλειψαν και έδωσε την ευκαιρία στους οδηγούς για αλλαγές ελαστικών χάρη στην εμφάνιση του SC. Πολύ καλή διαχείριση είχε η McLaren όταν o Verstappen είχε μία απώλεια ελέγχου αλλά δίχως να τραυματίσει την RB18. O Russell είχε και σκασμένο λάστιχο.

Στη συνέχεια ο Leclerc πίεζε συνεχώς τον πρωτοπόρο Perez που είχε αναφέρει μικρά θεματάκια με τον κινητήρα, αλλά η RB18 ήταν πολύ δυνατή με πολύ καλή άμυνα από τον Μεξικανό. Ο αγώνας δεν τελείωσε με τους προβλεπόμενους 61 γύρους αλλά με αντίστροφη μέτρηση.

Τελικά, σε αυτό το επεισοδιακό Grand Prix τη νίκη πήρε ο Perez με τις δύο Ferrari να ανεβαίνουν στο βάθρο. Εξαιρετική εμφάνιση έκανε η ομάδα της McLaren, όπως και αυτή της Aston Martin. Την 10άδα συμπλήρωσαν οι Verstappen, Vettel, Hamilton και Gasly. Ταχύτερο γύρο έκανε ο Russell.

Παρακάτω η κατάταξη του αγώνα. Επόμενο Grand Prix στην Ιαπωνία στην πίστα της Σουζούκα (9 Οκτωβρίου στις 08:00), δείτε εδώ την βαθμολογία.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!