NEA

ΙΝΚΑ: Αυστηρότεροι κανόνες για τους δικυκλιστές – Ξεσάλωσαν μετά τον COVID

Μέτρα για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας ζητά το Ινστιτούτο Καταναλωτών, ΙΝΚΑ, σε επιστολή που έστειλε στον υπουργό Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλο.

Τα βέλη της κριτικής του ΙΝΚΑ εστιάζονται στην κίνηση των μηχανών στους ελληνικούς δρόμους λέγοντας τα εξής: «Οι περισσότεροι από εμάς συναντούμε καθημερινά να περνούν σαν αετοί με βολ πλανέ από δεξιά ή αριστερά, μοτοσικλετιστές άλλοι για διανομή παραγγελιών και άλλοι με επίδειξη της μηχανής τους και της ικανότητας τους, να διαπερνούν αλόγιστα με ελιγμούς αετού ανάμεσα στα κινούμενα οχήματα της οδού, κολλητά τους, χωρίς την τήρηση των αποστάσεων του ΚΟΚ και συχνά σχεδόν καθημερινά σκοτώνονται σε διασταυρώσεις ή πέφτοντας πάνω σε προπορευόμενο όχημα». 

Ο Υπουργός, κος Μιχάλης Παπαδόπουλος σε συνέντευξή του 30.9.22 μίλησε για τη βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας που προϋποθέτει αλλαγή νοοτροπίας και πράξεις με εκτεταμένη ανάλυση στην πρόσφατη απόφαση ειδικής χρήσης αλυσίδων. Χωρίς να αναφερθεί τώρα ούτε σε άλλη του παρουσίαση στη νοοτροπία και πράξεις κατά την κίνησή μας σε οδηγούς μοτοσικλετών αλλά και αυτοκινήτων, αναφέρει το ΙΝΚΑ στην επιστολή του.

Το ΙΝΚΑ ζητά εκτός από τις Αλυσίδες, αντίστοιχη ευρεία και επαναλαμβανόμενη καθοδήγηση των κανόνων ασφαλείας μηχανοκίνησης, που απενεργοποίησε επικίνδυνα ο Covid. Ο 32χρονος αστυνομικός, ο οποίος υπηρετούσε στην ασφάλεια γνωστού δικηγόρου, επέβαινε σε δίκυκλο. Όταν ο οδηγός προπορευόμενου οχήματος πάτησε φρένο για να αποφύγει έναν σκύλο που βρέθηκε στο δρόμο, ο άτυχος αστυνομικός έπεσε στο πίσω μέρος του ΙΧ με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του, αναφέρει το ΙΝΚΑ.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!