NEAPINEDΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Elon Musk: Το ρομπότ Optimus θα κοστίζει 20.000 δολάρια [video]

Στη διάρκεια της ημέρας τεχνητής νοημοσύνης που έγινε στην Καλιφόρνια ο Musk παρουσίασε το ρομπότ Optimus, το οποίο περπάτησε στη σκηνή.

Ο Elon Musk έχει ως στόχο να κάνει πολλά περισσότερα από το να κατασκευάζει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Από το να πάει τον άνθρωπο στον Άρη μέχρι να δημιουργήσει ένα ρομπότ για όλες τις δουλειές. Και ποιος ξέρει, αν δεν καταφέρει να δει το άνθρωπο να πατά σε αρειανό έδαφος, ίσως να μπορούσε να το κάνει ο Optimus…

Όπως και να έχει ο δισεκατομμυριούχος Musk καταφέρνει για μία ακόμη φορά να κλέψει την παράσταση παρουσιάζοντας στη σκηνή ένα πρωτότυπο ρομπότ που δυσκολευόταν να περπατήσει, αλλά μπορούσε να χαιρετίσει το κοινό. Στη συνέχεια ο Musk παρουσίασε το Optimus πάνω σε ένα φορείο και όπως αυτό σε μερικά χρόνια θα λανσαριστεί σε μία τιμή περίπου στις 20.000 δολάρια.

«Στόχος μας είναι να φτιάξουμε ένα χρήσιμο ανθρωποειδές ρομπότ όσο γίνεται πιο γρήγορα. Υπάρχει πάντως πολλή ακόμη δουλειά που πρέπει να γίνει για να τελειοποιηθεί το Optimus και να το αποδείξει». Το σίγουρο είναι πως θα χρειαστεί πολύς χρόνος εξέλιξης. Ειδικά για την Tesla που παρουσιάζει αυτοκίνητα σε εκδηλώσεις και τα λανσάρει μετά από χρόνια (σ.σ. ακόμη περιμένουμε το Cybertruck).

Τώρα, όσον αφορά στο Optimus (η ονομασία του προέρχεται από το ρομπότ των ταινιών Transformers) θα ζυγίζει όσο περίπου ένας άνθρωπος (στα 73 κιλά). Θα έχει ισχυρούς ενεργοποιητές για να μπορεί να κάνει βαριές δουλειές και μία δυνατή μπαταρία (στις 2,3 kWh) για να έχει μεγάλη αυτονομία.

Ποιος δεν θα ήθελε έναν ακούραστο εργάτη στο σπίτι που να κάνει όλες τις δουλειές και να κοστίζει μόλις 20.000 δολάρια; Δίχως να ζητά αύξηση μισθού και δίχως να γκρινιάζει; Το θέμα όμως είναι πως η ολοκλήρωσε ενός ανθρωποειδούς ρομπότ είναι εξαιρετικά δύσκολη. Ακόμη και η Honda εγκατέλειψε τον Asimo. Για να δούμε αν ο Musk θα τα καταφέρει…


Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!