NEAPINED

Η Maserati GranTurismo και επισήμως

Μετά από ένα μεγάλο κύκλο από teaser στοιχεία οι Ιταλοί επιτέλους παρουσιάζουν τη νέα GranTurismo. Έστω και αν κρατούν ακόμη μυστικό το εσωτερικό.

Όπως μπορείτε να δείτε η σχεδίαση του αμαξώματος μήκους 4,96 μέτρων αποτελεί μια φυσική εξέλιξη του απερχόμενου μοντέλου. Έτσι, βλέπουμε ένα κλασικό μακρύ καπό που βουτά στην χαρακτηριστική μάσκα με την τρίαινα, αλλά υπάρχουν περισσότερες καμπύλες παρά ακμές στο γενικότερο σύνολο.

Ταυτόχρονα, υπάρχουν αρκετές επιρροές από τη MC20, ενώ τα δυναμικά LED φωτιστικά σώματα δίνουν μία νέα προοπτική στο σχήμα της ολοκαίνουργιας GranTurismo. Η οποία έχει ως βάση ένα πλαίσιο από ατσάλι με εκτενή χρήση αλουμινίου και μαγνησίου.

Η νέα GranTurismo έχει δύο V6 εκδόσεις -τις Modena και Trofeo- με τον τρίλιτρο Nettuno, ενώ πλήρως διαχωρίζεται η φουλ ηλεκτρική Folgore. Η οποία ξεχωρίζει από το μπρονζέ χρώμα. Είναι και η ισχυρότερη αφού αποδίδει 761 ίππους και μία ροπή που εκτοξεύεται στα 1.350 Nm!

Όλα αυτά από τρία ηλεκτρικά μοτέρ με την πλατφόρμα να είναι στα  800V και την μπαταρία στις 92,5 kWh. Εξίσου απίστευτες ακούγονται και οι επιδόσεις με τα 0-100 χλμ./ώρα να ολοκληρώνονται σε μόλις 2,7 δευτερόλεπτα, τα 0-200 χλμ./ώρα σε 8,8 δευτερόλεπτα και η τελική να αγγίζει τα 320 χλμ./ώρα.

Σχετικά με την V6 Modena έκδοση η ισχύς φθάνει τους 496 ίππους και τα 600 Nm ροπής. Η ισχυρότερη Trofeo έχει 557 ίππους και 650 Nm ροπής. Σε κάθε περίπτωση η μεταφορά της ισχύος περνά στους πίσω τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου οκτώ σχέσεων της ZF. Υπάρχουν πέντε προφίλ οδήγησης, τα Comfort, GT, Sport, Corsa και ESC-Off.

Τόσο η πλήρως ηλεκτρική όσο και η έκδοση ICE θα έχουν ενδεικτική τιμή εκκίνησης περίπου 200.000 ευρώ (195.000 $), ακριβώς κάτω από την τιμή εισόδου για ένα αυτοκίνητο Ferrari. Το GranTurismo θα παράγεται στο εργοστάσιο Mirafiori της Stellantis στο Τορίνο. 

Η Maserati θα δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το νέο αυτοκίνητο στην επίσημη παρουσίασή της το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους, ενώ οι πωλήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν το δεύτερο τρίμηνο.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!