NEA

Ξανά στην παραγωγή το Toyota bZ4X

Ο ιαπωνικός γίγαντας αυτοκινήτων Toyota δήλωσε την Πέμπτη ότι θα ξαναρχίσει γρήγορα την παραγωγή του πρώτου του ηλεκτρικού μοντέλου μαζικής αγοράς, του οποίου η εμπορική κυκλοφορία φέτος παρεμποδίστηκε από μια  εκστρατεία ανάκλησης.

Η Toyota αναγκάστηκε να ανακαλέσει τον Ιούνιο 2.700 μονάδες του ηλεκτρικού bZ4X που πουλήθηκε μέχρι στιγμής στον κόσμο λόγω ενός προβλήματος με τη σύνδεση των τροχών της. Η ομάδα είχε επίσης εντοπίσει στη συνέχεια ένα πρόβλημα με έναν αερόσακο κουρτίνας λόγω ενός εσφαλμένα προσαρμοσμένου ιμάντα. 

Το ιαπωνικό υπουργείο Μεταφορών ενέκρινε την Πέμπτη το φάκελο της Toyota για την επίλυση αυτών των προβλημάτων. Ως εκ τούτου, ο κατασκευαστής θα μπορεί να ξεκινήσει τις πωλήσεις του bZ4X, ξεκινώντας από την Ιαπωνία  από τα τέλη Οκτωβρίου, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος του ομίλου.

Κατασκευασμένο αποκλειστικά στην Ιαπωνία προς το παρόν, το bZ4X είναι ένα άκρως συμβολικό μοντέλο για την Toyota καθώς είναι το εναρκτήριο όχημα της πρώτης 100% ηλεκτρικής γκάμας της, που ανακοινώθηκε πέρυσι. 

Η Toyota σχεδιάζει να κυκλοφορήσει 15 ηλεκτρικά μοντέλα έως το 2025 και 30 συνολικά έως το 2030. Ελπίζει να πουλάει 3,5 εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα ετησίως σε όλο τον κόσμο μέχρι την ίδια ημερομηνία. 

Ο όμιλος πουλάει σήμερα περίπου 10 εκατομμύρια οχήματα ετησίως, σχεδόν αποκλειστικά με θερμικούς ή υβριδικούς κινητήρες.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!