PINEDΑΓΩΝΕΣ

GP Ιαπωνίας: Πρωταθλητής ο Verstappen σε έναν τρίωρο αγώνα!

Η βροχή έφερε τα πάνω κάτω και στα περίπου 45 λεπτά καθαρής αγωνιστικής δράσης τη νίκη πήρε ο φετινός παγκόσμιος πρωταθλητής Max Verstappen. Ο Leclerc πήρε ποινή 5 δλ. και έχασε την 2η θεση που πέρασε στον Perez. Δυνατή και πάλι η Red Bull. Η έντονη βροχή και κάποια ευτράπελα με έναν γερανό στην πίστα έφεραν νεύρα στις ομάδες και στους πιλότους. Δείτε εδώ το πρόγραμμα και τη βαθμολογία.

Σε έναν αγώνα όπου για μεγάλο διάστημα το αυτοκίνητο ασφαλείας έκανε περισσότερους γύρους από τα μονοθέσια δεν έχει κανείς να πει πολλά. Παρόλο που η εκκίνηση έγινε κανονικά η έντονη βροχή και το πολύ νερό στην πίστα. Η έξοδος του Sainz έφερε το αυτοκίνητο ασφάλειας στην Σουζούκα και την διακοπή του αγώνα μόλις στον τρίτο γύρο.

Υπενθυμίζεται πως για να υπάρξει κανονική βαθμολόγηση πρέπει να καλυφθεί το 75% του αγώνα (βαθμολογούνται οι 10 πρώτοι με 19, 14, 12, 10, 8, 6, 4, 3, 2, 1 βαθμούς), ενώ για τον βαθμό του ταχύτερου γύρου πρέπει να γίνει το 50%. Στην Σουζούκα έπρεπε να συμπληρωθούν 40 γύροι. Τελικά επικράτησε το σενάριο του 50-75% του αγώνα με 19 βαθμούς ο πρώτος (δείτε εδώ όλα τα σενάρια).

Υπήρξαν και ευτράπελα, όπως ο γερανός στην πίστα για να βγει το μονοθέσιο του Sainz. Υπενθυμίζεται πως το 2015 στην πίστα της Σουζούκα ο Jules Bianchi είχε ένα τρομακτικό ατύχημα με το γερανό που τον έριξε σε κώμα για 9 μήνες και αργότερα έχασε τη ζωή του. Παρακάτω θα δείτε τον Gasly να είναι έξαλλος που οι αγωνοδίκες επέτρεψαν την έναρξη του αγώνα και πως ήταν ένα τρομερό λάθος.

Τελικά, μετά από από σχεδόν δυόμιση ώρες ο αγώνας ξεκίνησε με τους οδηγούς να αλλάζουν από τα υποχρεωτικά λάστιχα ακραίων καιρικών συνθηκών σε ενδιάμεσα ελαστικά αφού η βροχή είχε σταματήσει και η πίστα ξεκινούσε να στεγνώνει.

Στη συνέχεια η κατάταξη ήταν λίγο πολύ όπως την βλέπετε παρακάτω με τον Ocon να κάνει πολύ καλό αγώνα κάτω υπό την πίεση του Hamilton. Τελικά, ο αγώνας τελείωσε με το Verstappen νικητή και με τον Perez να παίρνει τη δεύτερη θέση μετά το οδηγικό λάθος του Leclerc.

Επόμενο Grand Prix στο Όστιν των ΗΠΑ (23 Οκτωβρίου στις 22:00), δείτε εδώ την βαθμολογία.

Γκαντεμιά για την πίστα της Σουζούκα, αλλά όχι για τον Verstappen που με το λάθος του Leclerc τελείωσε και μαθηματικά το φετινό πρωτάθλημα.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!