NEA

Akio Toyoda: Βεβιασμένη η μετάβαση προς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Για μία ακόμη φορά ο πρόεδρος της Toyota επισημάνει πως η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία κατευθύνεται με βιαστικά βήματα προς την ηλεκτροκίνηση.

Ακόμη και αν υποθέσουμε πως λόγω της υβριδικής τεχνολογίας η Toyota έχει ένα λόγο παραπάνω για να σνομπάρει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ο Akio Toyoda έχει δίκιο που υποστηρίζει πως όλα αυτά γίνονται με βιασύνη. Η πιο πρόσφατη σχετική τοποθέτηση του προέδρου της Toyota έγινε με αφορμή ένα νέο νόμο στην Καλιφόρνια που προβλέπει την πλήρη κατάργηση των συμβατικών αυτοκινήτων από το 2035 και μετά. \

Η Toyota είναι η εταιρία με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Πολιτεία της Καλιφόρνια και έχει ήδη ανακοινώσει επενδύσεις πάνω από 5,6 δισ. δολαρίων για την παραγωγή μπαταριών στην Ιαπωνία και την Κίνα.

O Akio Toyoda είπε πως δεν είναι σίγουρος πως θα καλυφθούν έγκαιρα αυτά τα χρονοδιαγράμματα. Όπως είπε μεταξύ άλλων σε δήλωσή του «…όπως με τα αυτόνομα αυτοκίνητα που θεωρούσαμε ότι θα είχαν επικρατήσει σήμερα, έτσι και τα ηλεκτρικά θα χρειαστούν πολύ περισσότερο χρόνο για να γίνουν ευρύτερα αποδεκτά, από όσο πιστεύουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης».

Στο ίδιο πνεύμα είχε κινηθεί πριν λίγο καιρό και ο αντιπρόεδρος της Toyota στις ΗΠΑ, Jack Hollis, ο οποίος είχε δηλώσει ότι η αγορά δεν είναι έτοιμη, ούτε οι υποδομές. Και παρατήρησε ότι ακόμα και έτσι, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ακόμη πολύ ακριβά.

Πάντως, η Toyota περιλαμβάνει στο πενταετές πρόγραμμά της αρκετά νέα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Αυτό όμως δεν της απαγορεύει να βλέπει τα πράγματα πιο καθαρά και να είναι ξεκάθαρη στο ότι τα συμβατικά αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης έχουν ακόμα πολύ μέλλον μπροστά τους. Εσείς, τι λέτε;

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!