MUST_READPINEDΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πόσα νέα ορυχεία πρέπει να γίνουν για να καλυφτεί η ζήτηση για μπαταρίες;

Περισσότερα από 300 νέα ορυχεία θα πρέπει να κατασκευαστούν μέσα στην επόμενη δεκαετία ώστε να καλυφθεί η ζήτηση για τις μπαταρίες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Τουλάχιστον 384 νέα ορυχεία εξόρυξης γραφίτη, λιθίου, νικελίου και κοβαλτίου απαιτούνται για την κάλυψη της ζήτησης έως το 2035, σύμφωνα με το Benchmark. Η εκτίμηση βασίζεται στις απαιτήσεις για πρώτες ύλες που απαιτούνται από την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία και τις προβλεπόμενες πωλήσεις/ ζήτηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Όπως μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω εικονογράφημα η ανάλυση εκτιμά πως θα χρειαστεί να κατασκευαστούν 97 ορυχεία γραφίτη βάσει μίας ζήτησης 56.000 τόνων ετησίως. Ο φυσικός γραφίτης συνήθως αναμιγνύεται με συνθετικό γραφίτη για τα ανόδια στις μπαταρίες ιόντων λιθίου. Αυτή τη στιγμή λειτουργούν περισσότερα από 70 ορυχεία παγκοσμίως με τα περισσότερα να βρίσκονται στην Κίνα και την Αφρική.

Για το λίθιο θα χρειαστούν 74 νέα ορυχεία λιθίου με μέση παραγωγή 45.000 τόνων έως το 2035, σύμφωνα με το Benchmark. Σήμερα υπάρχουν περίπου 59 ορυχεία και δεδομένου πως χρειάζονται τουλάχιστον πέντε χρόνια για να κατασκευαστούν, τότε αυτά τα ορυχεία θα πρέπει να τεθούν σε λειτουργία έως το 2033, σύμφωνα με τον Cameron Perks, αναλυτή της Benchmark.

Η Αυστραλία πρόκειται να παραμείνει ο κυρίαρχος παραγωγός λιθίου αυτή τη δεκαετία. Υπάρχουν επί του παρόντος πάνω από 13 ορυχεία λιθίου που παράγουν πετρώματα που περιέχουν λίθιο, πάνω από το 75% του οποίου κατεργάζεται στην Κίνα.

Ακόμη, άλλα 72 ορυχεία με μέσο μέγεθος 42.500 τόνων θα απαιτηθούν για την κάλυψη της ζήτησης μπαταριών για νικέλιο, σύμφωνα με το Benchmark.

Πολύ σημαντικό ρόλο θα έχει η ανακύκλωση που θα αποτελέσει μεγάλο παράγοντα στην εξόρυξη κοβαλτίου. Χωρίς αυτή θα χρειαστεί μέχρι το 2035 η κατασκευή 62 νέων ορυχείων κοβαλτίου παραγωγικότητας 5.000 τόνων ετησίως. Αν υπάρξει σωστή ανακύκλωση θα χρειαστούν 38 ορυχεία.

Η μελέτη υπογραμμίζει πως οι νέες τεχνολογίες ανακύκλωσης θα μπορούσαν να μειώσουν τον απαιτούμενο αριθμό των ορυχείων που απαιτούνται  αντικαταστήσουν ορισμένες από τις νέες απαιτήσεις των ορυχείων.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!