NEAPINED

Το Polestar 3 έχει μία τεράστια μπαταρία 111 kWh

Μετά τα 1 και 2 η κινεζική και premium μάρκα της Volvo παρουσιάζει το νέο της SUV που πετά το γάντι στα ηλεκτρικά των BMW, Mercedes, Tesla κ.α..

H Polestar είχε δώσει στην δημοσιότητα κάποιες πρώτες φωτογραφίες και τώρα προχωρά στην πλήρη αποκάλυψη του Polestar 3. Το οποίο μπορούμε να δούμε πως είναι ένα SUV με δυναμική εμφάνιση συνδυάζοντας στοιχεία από τα Volvo C40, Audi e-tron, Mercedes EQC, Jaguar i-Pace κ.α. Το μήκος φτάνει τα 4,9 μέτρα.

Ταυτόχρονα, οι Κινέζοι καταφέρνουν να διατηρήσουν ένα ξεχωριστό χαρακτήρα για το ηλεκτρικό τους SUV που έχει μία τεράστια μπαταρία 111 kWh ( ωφέλιμο 107 kWh). Συγκριτικά, να πούμε πως το Tesla Model X έχει μία στις 100 kWh, η Mercedes EQA SUV στις 108,4 kWh, η BMW iX xDrive50 στις 111,5 kWh κ.α. Και κάπως έτσι το συνολικό απόβαρο ξεπερνά τους 2,5 τόνους.

Η αυτονομία φτάνει τα 610 χιλιόμετρα, ενώ η μέγιστη ισχύς φόρτισης DC είναι στα 250 kW. Το σύστημα διάταξης 400V συνδυάζει δύο ηλεκτρικά μοτέρ (ένα ανά άξονα) με την συνολική ισχύ στους 490 ίππους. Από πλευράς επιδόσεων τα 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνονται σε 5 δευτερόλεπτα με την τελική να περιορίζεται στα 210 χλμ./ώρα.

Στο εσωτερικό υπάρχει μία τεράστια κάθετη touch-screen των 14,5 ιντσών, ενώ μπροστά του ο οδηγός έχει μία μικρότερο στενόμακρη που απεικονίζει τις βασικές ενδείξεις. Ένα μεγάλο μέρος της καμπίνας είναι κατασκευασμένο από ανακυκλώσιμα και βιώσιμα υλικά, ενώ ένα σύνολο από κάμερες και ραντάρ «συντονίζει» τα τελευταίας γενιάς συστήματα υποβοήθησης.

Το Polestar 3 βασίζεται στην πλατφόρμα SPA II που θα χρησιμοποιηθεί και στο διάδοχο του Volvo XC90. Η παραγωγή του μεγαλύτερου SUV της μάρκας θα ξεκινήσει μέσα στο 2023 με τιμή στις περίπου 90.000 ευρώ στην αγορά της Γερμανίας.


Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!