NEAPINED

Mercedes EQE SUV: Πετά το γάντι στην BMW iX [video]

Η γερμανική εταιρία παρουσιάζει τις EQE 43 AMG και 53 4Matic που θα λανσαριστούν τους πρώτους μήνες του 2023. Με ισχύ έως 687 άλογα και 1.000 Nm ροπής!

Η Mercedes προχωρά στην προσθήκη ενός νέου μέλους στην γκάμα της EQ λανσάροντας την SUV εκδοχή της EQE. Τόσο σχεδιαστικά, όσο και τεχνολογικά το SUV μοντέλο βασίζεται στην EQE και θα αντιμετωπίσει την BMW iX με τρία συστήματα πρόωσης, με κίνηση πίσω κίνηση και ένα μοτέρ ή τετρακίνηση με δύο.

Η βασική έκδοση θα είναι η EQE 350+ SUV με 292 ίππους και ένα μοτέρ, ενώ θα ακολουθήσει και τετρακίνητη έκδοση. Στη συνέχεια θα υπάρχει η EQE 500 4Matic με 408 ίππους.

Προς το παρόν η Mercedes παρουσίασε τις AMG 4Matic εκδόσεις που έχουν δύο ηλεκτροκινητήρες. Η EQE 43 αποδίδει 476 ίππους και 850 Nm (0-100 σε 4,3 δλ., τελική στα 210 χλμ./ώρα), ενώ η EQE 53 έχει 626 ίππους και 1.000 Nm και με το πακέτο Dynamic Plus φτάνει τους 687 (0-100 σε 3,5 δλ., τελική στα 240 χλμ./ώρα).

Η μπαταρία είναι η γνωστή των 90,6 kWh που ταχυφορτίζει έως 170 kW και ανάλογα με την έκδοση προσφέρει αυτονομία από 375 έως 587 χιλιόμετρα. Στις δύο AMG φτάνει έως τα 488 χλμ.

Αξιοσημείωτο είναι πως υπάρχει στάνταρ ενεργητική τετραδιεύθυνση, αερανάρτηση, εξαπίστονα φρένα μπροστά, κεραμικά προαιρετικά, ενεργητικές αντιστρεπτικές, τεχνητό σύστημα ήχου AMG Sound Experience και διάφορες παραμετροποιήσεις στα προφίλ οδήγησης.

Όπως είπαμε η SUV εκδοχή της EQE έχει το ίδιο στιλ με τη λιμουζίνα και ξεχωρίζει από την χαρακτηριστική μάσκα που στην AMG έχει μία ψευδό-σχάρα που μας παραπέμπει στα συμβατικά top μοντέλα της μάρκας. Προς τα πίσω υπάρχει το αρμονικό EQE στιλ με την LED μπάρα και τις ψευδό-απολήξεις στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα.

Από πλευράς διαστάσεων το μήκος της EQE SUV φτάνει τα 4,879 μέτρα, το πλάτος τα 1,931 και το ύψος τα 1,672. Το βάρος ξεκινά από τους 2,6 τόνους. Στο εσωτερικό υπάρχει το εντυπωσιακό αλλά προαιρετικό Hyperscreen, ενώ τον διάκοσμο αναβαθμίζουν οι AMG λεπτομέρειες και τα σπορ καθίσματα.


Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!