MUST_READNEAPINED

Για πόσο ακόμη θα υπάρχουν χειροκίνητα κιβώτια;

Ένα από τα εξαρτήματα που έχουν ξεκινήσει να βρίσκονται υπό απειλή είναι τα χειροκίνητα κιβώτια. Πότε θα εξαφανιστούν;

Πολύ δύσκολο να το προσδιορίσει κανείς. Από την μία υπάρχουν τα ακριβά και πολυτελή αυτοκίνητα τα οποία στο συντριπτικό τους ποσοστό πωλούνται με αυτόματα κιβώτια. Από την άλλη, υπάρχουν τα αυτοκίνητα πόλης που σταδιακά θα καταργούνται και θα αντικαθίστανται από ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Και όπως θα γνωρίζετε δεν υπάρχει ηλεκτρικό με χειροκίνητο κιβώτιο.

Πάντως, στην BMW έχουν σκοπό να τα κρατήσουν έως το 2030 και να το προσφέρουν ως προαιρετική επιλογή στις M3/ M4, αλλά και στην ολοκαίνουργια M2. Στην οποία το manual χρεώνεται έξτρα με ένα μικρό κόστος στα περίπου 600 ευρώ στην Γερμανία, ενώ το παράδοξο είναι πως στις ΗΠΑ είναι στάνταρ.

Η παράταση ζωής του κλασικού κιβωτίου έγινε επειδή το απαίτησαν οι φίλοι των συγκεκριμένων Μ μοντέλων, παρά το γεγονός ότι τα σύγχρονα αυτόματα της εταιρίας κάνουν πιο γρήγορα τις αλλαγές και τα αυτοκίνητα με τα οποία εφοδιάζονται έχουν καλύτερες επιδόσεις, αλλά και ανόθευτη απόλαυση. Μέχρι και η Porsche 911 διαθέτει το δικό της -επτάρι- manual.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!