NEA

Ηλεκτρικά BEV, εσείς; Υδρογόνο εμείς, λέει η Alpine

Αμφίβολη για τη μετάβαση της στα ηλεκτρικά οχήματα είναι η Alpine, η οποία θέλει να κάψει υδρογόνο για να τροφοδοτήσει τα σπορ αυτοκίνητα της, όπως φαίνεται από ένα πρωτότυπο που παρουσιάστηκε τη Δευτέρα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού.

«Για τα μελλοντικά μας οχήματα, από το 2027, σκεφτόμαστε παράλληλες τεχνολογίες όπως το υδρογόνο, για την τροφοδοσία ενός κινητήρα εσωτερικής καύσης», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο γενικός διευθυντής της μάρκας, Laurent Rossi.

Η σπορ μάρκα του ομίλου Renault παρουσίασε στο περίπτερο της το concept «Alpenglow».

Εάν αυτό το πρωτότυπο είναι μόνο ένα αμάξωμα προς το παρόν, η μάρκα σκοπεύει να το λειτουργήσει με έναν υβριδικό κινητήρα βενζίνης – υδρογόνου τα επόμενα δύο χρόνια, δήλωσε ο Laurent Rossi.

Η Alpine ενώνει τις δυνάμεις της με την Toyota και την Porsche, στις λίγες μάρκες που υπερασπίζονται την επιλογή υδρογόνου για εξοικονόμηση κινητήρων εσωτερικής καύσης.

Η μετάβαση στο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα είναι μια «κατανοητή, αλλά λίγο ακραία» αντίδραση στο dieselgate, το σκάνδαλο των μετρήσεων εκπομπών ρύπων που νοθεύτηκε από τη Volkswagen, σύμφωνα με τον Laurent Rossi.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!