NEA

Το HondaJet Elite II πετάει ακόμη πιο μακριά [video]

H ιαπωνική εταιρία κατασκευάζει από αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες μέχρι και αεροσκάφη με πιο πρόσφατο παράδειγμα το Elite ΙΙ.

Η ιαπωνική εταιρία είχε εγκαινιάσει την HondaJet στις αρχές της χιλιετίας και είχε παρουσιάσει το πρώτο της αεροσκάφος το 2003, αλλά την πιστοποίηση από την FAA την πήρε το 2015.

Έκτοτε η Honda έχει καταφέρει να είναι ο μοναδικός κατασκευαστής στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία που φτιάχνει μοτοσικλέτες, αυτοκίνητα και αεροσκάφη. Και προχωρά στην δεύτερη εκδοχή του Elite II που έχει αναβαθμιστεί σε εμβέλεια και τεχνολογία.

Σχετικά με την εμβέλεια υπάρχουν μεγαλύτερες δεξαμενές καυσίμου για αύξηση από τα 2.661 στα 2.865 χιλιόμετρα. Επιπρόσθετα το φορτίο απογείωσης έχει αυξηθεί από τα 4.854 στα 5.035 κιλά. Επίσης, η Honda έχει εξελίξει περαιτέρω τον αυτόματο πιλότο που μπορεί πλέον μέχρι και να προσγειώσει εντελώς το αεροσκάφος σε περίπτωση που ο οδηγός χάσει τις αισθήσεις του.

Η HondaJet κατασκευάζει τα Elite στις εγκαταστάσεις της στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ. Οι κινητήρες είναι δύο GE Honda HF-120, η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει είναι περίπου στα 780 χλμ./ώρα, ενώ το μέγιστο ύψος πτήσης είναι στα 43.000 πόδια.

Υπενθυμίζεται πως πριν από δύο χρόνια η HondaJet είχε παρουσιάσει πρωτότυπο 2600. Πρόκειται για ένα concept που θα μπει στην παραγωγή και δη στην αγορά των αεροσκαφών που προορίζονται για μεταφορές τόσο εταιρικών και business προσώπων όσο και ιδιωτών.

Το βεληνεκές του 2600 θα φτάνει τα 4.800 χιλιόμετρα με μέγιστη ταχύτητα 833 χλμ./ώρα και μπορεί να πετάξει σε ύψος μέχρι 47.000 πόδια. Χαρακτηριστικά που επιτρέπουν το coast-to-coast των ΗΠΑ δίχως στάση για ανεφοδιασμό.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!