NEAPINED

H Rolls-Royce Spectre είναι η πρώτη ηλεκτρική «ρολς»

Η τιμής της ηλεκτρικής Spectre είναι στις 318.500 ευρώ προ φόρων και τοποθετείται μεταξύ των Cullinan και της Phantom.

H Rolls-Royce περνά και αυτή στην εποχή της ηλεκτροκίνησης και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τις Phanton, Ghost, Wraith κ.α. Βασικά, δεν έχει καμία σχέση με οποιοδήποτε άλλο μοντέλο της βρετανικής φίρμας αφού το σύστημα πρόωσης είναι πλήρως ηλεκτρικό με δύο ηλεκτρικά μοτέρ που προσφέρουν 540 ίππους και 900 Nm ροπής.

Χάρη σε αυτά δεν υπάρχει κανένα σοβαρό ζήτημα για να μετακινηθούν οι 3 τόνοι του απόβαρου μιας και τα 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνονται σε 4,5 δευτερόλεπτα.

Εκ των οποίων (των 2.975 κιλών, για την ακρίβεια), τα 700 κιλά αντιστοιχούν στην τεράστια μπαταρία (μαζί με του Hummer είναι από τις μεγαλύτερες που υπάρχουν προσώρας) των περίπου 120 kWh (net στις 110) και που προσφέρει 520 χιλιόμετρα αυτονομίας με μία φόρτιση.

Από εκεί και πέρα η Spectre είναι μία άμεσα αναγνωρίσιμη Rolls. Αλλά και θηριώδης με το μήκος του αμαξώματος να φτάνει τα με 5,453 μέτρα, ενώ η σχεδόν κάθετη και φαρδιά μάσκα της φαίνεται να μην επηρεάζει και πολύ την αεροδυναμική (Cd 0,25). Χαρακτηριστικά είναι και τα πίσω φώτα, ενώ οι τροχοί των 23 ιντσών είναι απλά τεράστιοι!

Το πολυτελές εσωτερικό ακολουθεί το γνώριμο στυλ της βρετανικής μάρκας, ενώ έχουν διατηρηθεί τα πιο πολλά από τα συμβατικά μπουτόν και διακόπτες, όπως και ο… έναστρος ουρανός με τα πολλά LED.

Φυσικά οι δυνατότητες παραμετροποίησης είναι μεγάλες και θα ικανοποιούνται όλες οι απαιτήσεις των μελλοντικών ιδιοκτητών. Από κει και πέρα οι πόρτες ανοίγουν, όπως και στη δίθυρη Phantom ανάποδα, δηλαδή προς τα πίσω. Έξυπνο ή όχι, δεν παύει να είναι ένα στοιχείο διαφοροποίησης.



Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!