NEAPINED

H ρωσική Moskvich επιστρέφει – Αναζητείται κινεζική επένδυση

Μαζί με την Lada και πολλές άλλες η Moskvich είναι από τις πιο γνωστές αυτοκινητοβιομηχανίες την περίοδο της Σοβιετικής Ένωσης.

Η Moskvich είχε ιδρυθεί το 1930 αλλά η παραγωγή της έχει περάσει από πολλές διακυμάνσεις όπως την περίοδο της κατάρρευσης της Σοβιετικής Ένωσης. Από το 1991 ξεκίνησε και πάλι η παραγωγή αυτοκινήτων της αλλά το μία δεκαετία μετά ανακοίνωσε την χρεωκοπία της.

Τώρα, μετά την αποχώρηση της Renault από την αγορά της Ρωσίας λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και την μεταβίβαση όλου του πακέτου της Lada στη δημαρχία της Μόσχας, η Moskvich έχει μία δεύτερη ευκαιρία.

Έστω και εικονικά αφού πρακτικά η επωνυμία της θα αντικαταστήσει αυτή της Renault για τα εργοστάσια που σταμάτησαν να λειτουργούν. Θα επανεκκινήσουν πιλοτικά το εργοστάσιο με αρχική παραγωγή τα 600 αυτοκίνητα για φέτος εκ των οποίων τα 200 θα είναι ηλεκτρικά.

Για το 2023 υπάρχει ο στόχος για την παραγωγή 50.000 αυτοκινήτων αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρξει μία επένδυση 82 εκατ. δολαρίων στο εργοστάσιο από τον δήμαρχο της Μόσχας μαζί με την Kamaz.

Ταυτόχρονα, αναζητείται επενδυτής και από την Κίνα για να αναβαθμιστεί ο εξοπλισμός και η παραγωγικότητα του εργοστασίου. Αξιοσημείωτο είναι πως η Renault μπορεί να αποχώρησε αλλά στο συμβόλαιο προβλέπεται η επαναγορά των μετοχών που πούλησε μέσα στα επόμενα έξι χρόνια.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!