PINEDΑΓΩΝΕΣ

GP ΗΠΑ: Νίκη για τον Verstappen – Πρωταθλήτρια η Red Bull!

Ο αγώνας στο Τέξας είχε αρκετές εκπλήξεις και απρόοπτα για να φέρουν τον επτάκις παγκόσμιο πρωταθλητή να διεκδικεί την πρώτη του νίκη στη φετινή σεζόν. Τελικά, ο Verstappen ήταν ο μεγάλος νικητής με τον Hamilton να τερματίζει 2ος και τον Leclerc 3ος. Στη Red Bull και τυπικά το πρωτάθλημα κατασκευαστών που είχε πάρει τελευταία φορά το 2013.

Από νωρίς και συγκεκριμένα από τον πρώτο γύρο ο Sainz τέθηκε εκτός μάχης όταν ο Russell τον εμβόλισε. Έτσι, η μόνη Ferrari που συνέχισε τον αγώνα ήταν αυτή του Leclerc με το νεαρό οδηγό της Mercedes να παίρνει ποινή 5 δευτερολέπτων.

Στη συνέχεια ο Verstappen είχε τα ηνία του αγώνα με τον Hamilton να τον καταδιώκει. Ωστόσο, στον 18ο γύρο ο Bottas είχε έξοδο και έφερε το safety car στην πίστα, ενώ λίγο πιο μετά υπήρξε μία τρομακτική σύγκρουση όταν ο Alonso επιχείρησε να περάσει τον Gasly, με τον Γάλλο να αλλάζει ελαφρώς την γραμμή του.

Περνώντας στα μισά του αγώνα είχε ενδιαφέρον η μάχη του Leclerc με τον Perez. Πάντα πίσω από τους Verstappen και Hamilton και με τους Bottas, Stroll και Sainz εκτός αγώνα, ενώ ο Alonso κατάφερε να συνεχίσει επισκευάζοντας την εμπρός πτέρυγα.

Στην αλλαγή ελαστικών κόλλησε το αερόκλειδο και ο Verstappen έπεσε πίσω από τον Leclerc. Ωστόσο, η ανωτερότητα του μονοθεσίου της Red Bull ήταν αρκετή για να φέρει ξανά τον παγκόσμιο πρωταθλητή μπροστά που κυνηγούσε τον Hamilton.

Τελικά, o Verstappen και η δυνατή Red Bull πέρασαν νικηφόρα από το Όστιν με τον Hamilton να ανεβαίνει στο βάθρο μαζί με τον Leclerc. Πρωταθλήτρια και τυπικά η Red Bull. Την τελική 10άδα μπορείτε να τη δείτε παρακάτω.

Επόμενο Grand Prix στο Μεξικό (30 Οκτωβρίου, στις 22:00), δείτε εδώ την βαθμολογία.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!