NEA

Αργεί η φουλ αυτόνομη οδήγηση για την Tesla

Το προηγμένο λογισμικό βοηθού οδηγού της Tesla Inc δε θα λάβει ρυθμιστική έγκριση το 2022.

Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων ο διευθύνων σύμβουλος Έλον Μασκ, σηματοδοτώντας ότι η εταιρεία δεν είναι ακόμη σε θέση να ικανοποιήσει τις αρχές, ότι τα αυτοκίνητά της μπορούν να οδηγηθούν χωρίς κάποιον πίσω από το τιμόνι.

Η αυτοκινητοβιομηχανία της Silicon Valley πουλά ένα πρόσθετο λογισμικού αξίας 15.000 δολαρίων που ονομάζεται “Full Self-Driving” (FSD) που επιτρέπει στα οχήματά της να αλλάζουν λωρίδα και να σταθμεύουν αυτόνομα.

Αυτό συμπληρώνει την τυπική του λειτουργία “AutoPilot”, η οποία επιτρέπει στα αυτοκίνητα να κατευθύνουν, να επιταχύνουν και να φρενάρουν εντός των λωρίδων τους χωρίς την παρέμβαση του οδηγού.

Ωστόσο, η Tesla λέει ότι τα αυτοκίνητα πρέπει ακόμα να οδηγούνται με ανθρώπινη επίβλεψη. Ένα εξαιρετικά αυτόνομο όχημα θα απαιτούσε ρυθμιστική έγκριση στην Καλιφόρνια, για παράδειγμα.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!