NEA

Λίθιο: Η Γαλλία θα γλυτώσει την Ευρώπη από την εξάρτηση της από την Κίνα

Ένα από τα μεγαλύτερα ορυχεία λιθίου της Ευρώπης, θα δει το φως της δημοσιότητας μέχρι το 2027 στο Massif Central στη Γαλλία.

Το έργο “Emili”, που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα το πρωί από τον γαλλικό όμιλο βιομηχανικών ορυκτών Imerys, θα βοηθήσει την Ευρώπη να απαλλαγεί από τη σχεδόν πλήρη εξάρτησή της από την Κίνα για το λίθιο που απαιτείται για τις μπαταρίες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Τα οποία, υποτίθεται πως θα είναι τα μόνα νέα οχήματα που θα μπορούν να πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση από το 2035.

Χρειάστηκαν 18 μήνες ερευνών και μελετών που πραγματοποιήθηκαν από ειδικούς εξόρυξης ορυχείων στο υπόγειο ενός λατομείου καολίνη που κρατούσε από το 2005 ο όμιλος στο Beauvoir στο Allier (κέντρο), για να επιβεβαιωθεί το οικονομικό ενδιαφέρον του ορυχείου.

Με την εκμετάλλευση αυτού του κοιτάσματος, «θα βοηθήσουμε την Ευρώπη να απανθρακωθεί», δήλωσε ο Αλεσάντρο Ντάζα, γενικός διευθυντής της Imerys, ο οποίος επρόκειτο να δεχθεί επί τόπου τους τοπικούς αιρετούς.

«Αυτό το έργο, υποδειγματικό από περιβαλλοντική και κλιματική άποψη, θα μειώσει δραστικά τις ανάγκες μας σε εισαγωγές λιθίου» δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας, Bruno Le Maire.

Ορυχεία λιθίου στην Ευρώπη

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!