BLOGNEAPINED

Κάμερες καταγραφής για όσους κινούνται αντίθετα σε μονόδρομο. Τώρα! [blog]

Κάμερες καταγραφής στους ελληνικούς μονόδρομους και άμεση παράδοσης της κλήσης κατ οίκον, σε όσους κινούνται αντίθετα σε μονόδρομο. Τώρα!

Αυτό που συμβαίνει ειδικά στις γειτονιές πέριξ των αστικών κέντρων ξεπερνάει κάθε προηγούμενο. με την πρόφαση, μένω δίπλα, παραδίπλα, παρακάτω, παραπάνω η κατάσταση έχει φτάσει στο μην περαιτέρω. Αλήθεια δεν το έχετε διαπιστώσει και εσείς;

Στο μεταξύ οι υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας διαφόρων περιοχών έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά… αφού βλέπουν καθημερινά τέτοιες περιπτώσεις και δεν μπορούν φυσικά να κάνουν τίποτα. Από την άλλη η τροχαία… για να περάσει από στενά γειτονιάς, πρέπει να έχει πέσει UFO. Θα μου πείτε δεν μπορείς να έχεις ένα τροχονόμο για κάθε παραβάτη των δρόμων. Δε θα έχετε άδικο.

Κάμερες σε κάθε μονόδρομο…

Τι μένει; Κάμερες σε κάθε μονόδρομο…Εκεί οδηγούμαστε αν δεν υπάρξει αλλαγή στη συμπεριφορά και τη νοοτροπία των Ελλήνων οδηγών. Ήδη τα πρώτα έξυπνα φανάρια με τις κάμερες φέρνουν αποτελέσματα και τα πρώτα πρόστιμα παραδίδονται στους χρήστες οδηγούς.

Και λέμε χρήστες οδηγούς, γιατί το αυτοκίνητο δε φταίει για το αφεντικό του… και τον τρόπο που οδηγεί. Για το λόγο αυτό πλέον τα πρόστιμα αφορούν τον οδηγό και την άδεια ικανότητα οδήγησης.

Και εσένα τι σε νοιάζει…

Να υπενθυμίσουμε ότι μια παράβαση για οδήγηση σε μονόδρομο τιμωρείται με μόλις 100 ευρώ… και αφαίρεση διπλώματος για δέκα μέρες. Κανονικά θα έπρεπε να ήταν 1.000 ευρώ… και να μην ξανά οδηγήσει ο χρήστης του οχήματος το αυτοκίνητο του.

Είναι τέτοια η αδιαφορία και η ασυνειδησία συγκεκριμένων οδηγών, που αν του κάνεις παρατήρηση, σαν απλός πολίτης της χώρας που κινδυνεύεις από την εγκληματική αδιαφορία ορισμένων η απάντηση είναι: Και εσένα τι σε νοιάζει…

Λοιπόν, κάμερες ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο ηλεκτρονικό μέσο μπορεί να υπάρξει για να σωθούν ζωές από εν δυνάμει εγκληματίες που λέει και ο Ιαβέρης.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!