NEAPINED

Λειτουργούν κανονικά τα φώτα του αυτοκινήτου σας; Τσουχτερά τα πρόστιμα!

Πότε ήταν η τελευταία φορά που ελέγξατε τα φώτα του οχήματος σας, αν λειτουργούν κανονικά; Αν δεν το ξέρατε οι… καμένοι λαμπτήρες έχουν πρόστιμο και μάλιστα τσουχτερό, τις μέρες που ζούμε.

Αν δεν είναι καμένοι και οι λαμπτήρες των φρένων (τα γνωστά στοπ, μαζί με το τρίτο), τότε το πρόστιμο ορίζεται στα 150 ευρώ και την ίδια στιγμή προβλέπεται και αφαίρεση διπλώματος για 10 μέρες.

Στο μεταξύ ο ΚΟΚ προβλέπει σειρά προστίμων που αφορά τη χρήση των φώτων. Έχεις δυνατούς, αντικανονικούς προβολείς που “τυφλώνουν” τους άλλους χρήστες του δρόμου; Σε αυτή την περίπτωση το πρόστιμο ορίζεται από 100 έως 350 ευρώ και προβλέπεται αφαίρεση διπλώματος 30 ημερών.

Μην ξεχνάτε και τα φώτα της πινακίδας, που ανεπαρκής φωτισμός του αριθμού κυκλοφορίας (οχήματα και ρυμουλκούμενα) έχει πρόστιμο 20 ευρώ.

Τέλος, κυκλοφορία ή οδήγηση αυτοκινήτου χωρίς ή με μη προβλεπόμενα φώτα διασταύρωσης (μεσαία σκάλα) έχει πρόστιμο 75 ευρώ και αφαίρεση διπλώματος 10 ημέρες, ενώ και η κυκλοφορία ή οδήγηση αυτοκινήτου χωρίς ή με μη προβλεπόμενα φώτα πορείας (μεγάλη σκάλα) έχει πρόστιμο 150 ευρώ και αφαίρεση άδειας οδήγησης και κυκλοφορίας για 20 μέρες.

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και τυπικοί με το ηλεκτρικό σύστημα του αυτοκινήτου, γιατί πέραν των προστίμων προέχει και η ασφαλής κίνηση του οχήματος στους δημόσιους δρόμους. Δεκάδες είναι τα οχήματα που κυκλοφορούν με φθορές στις λυχνίες τους δημιουργώντας σημαντικά προβλήματα στην κυκλοφορία των “ελληνικών οδών”.

Σχετικό – άσχετο: Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα εικονογράφημα με τις ενδείξεις που έχει ο πίνακας οργάνων σε ένα αυτοκίνητο. Μπορείτε να δείτε ποιες δε γνωρίζατε έως τώρα;

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!