PINEDΑΓΩΝΕΣ

GP Μεξικού: Ο Verstappen κέρασε τάκος και μπουρίτος

Στο χαλαρό ο Verstappen κατάφερε να πάρει τη 14η φετινή του νίκη στο Μεξικό έχοντας το απόλυτο ρεκόρ στο Autodromo Hermanos Rodriguez με 4 νίκες. Στο βάθρο οι Hamilton και Perez. Νέο ρεκόρ: O Verstappen είναι πλέον ο οδηγός με τις περισσότερες νίκες σε μία σεζόν!

Το GP του Μεξικού ξεκίνησε δίχως εκπλήξεις με τον Verstappen να κρατά την πρωτιά και τον Hamilton να ακολουθεί. Αυτή η εικόνα κράτησε σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα με τον Perez να ανεβαίνει θέσεις και να κρατά πίσω του τον Russell. Οι Ferrari είχαν συμβιβαστεί με το γεγονός πως το υψόμετρο δεν ευνοούσε τη δύναμη του συστήματος πρόωσης των μονοθεσίων της.

Ακόμη και μετά τα μέσα του αγώνα και τις αλλαγές ελαστικών η Ferrari είχε ως βασικό στόχο το καλύτερο για την 10άδα. Μετά την σκληρή γόμα ο Hamilton έβλεπε όχι μόνο τη διεκδίκηση της πρώτης του φετινής νίκης να απομακρύνεται, αλλά και το βάθρο. Ο Perez ανακτούσε το χαμένο έδαφος με την Red Bull να δικαιώνεται για την επιλογή της να ξεκινήσει με μαλακή γόμα σε σχέση με τα ενδιάμεσα της Mercedes.

Νωρίτερα ο Gasly είχε πάρει ποινή 5 δλ. επειδή είχε βγάλει εκτός πίστας τον Stroll, ενώ μεγαλύτερη 10 δλ. ήταν για τον Ricciardo όταν συγκρούστηκε και έβγαλε εκτός μάχης τον Tsunoda. Έξι γύρους πριν το τέλος ο Alonso εγκατέλειψε λόγω μηχανικού προβλήματος.

Ο Vettel πάλευε να μπει στην 10άδα τραβώντας την προσοχή με το κράνος του για να τιμήσει τον ιδιοκτήτη της Red Bull. Ωστόσο, δεν τα κατάφερε και πίσω από το βάθρο (Verstappen, Hamilton, Perez) τον αγώνα ολοκλήρωσαν οι Russell, Sainz, Leclerc, Ricciardo, Ocon, Norris και Bottas.

Παρακάτω η κατάταξη του αγώνα. Επόμενο Grand Prix στη Βραζιλία (13 Νοεμβρίου, στις 22:00). Δείτε εδώ την βαθμολογία.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!