NEA

To Tesla Cyberquad είναι επικίνδυνο για παιδιά!

H παιδική «γουρούνα» της Tesla κρίθηκε ακατάλληλη για χρήση από ανήλικα παιδιά με την CPSC να προτείνει άμεση επιστροφή του προϊόντος και επιστροφή όλου του ποσού της αγοράς!

Στις ΗΠΑ η Επιτροπή Ασφάλειας Καταναλωτικών Προϊόντων (CPSC) δεν αστειεύεται. Και η ανακοίνωσή της για το «Tesla Cyberquad For Kids» ήταν καταπέλτης αφού αναφέρει πως δεν υπάρχουν οι απαιτούμενες προδιαγραφές ασφαλείας για χρήση από παιδιά ηλικίας από 8 ετών.

Πόσο βαριά ήταν η «καμπάνα» που κουδούνισε στα αυτιά της Tesla; Τόσο όσο χρειάστηκε για να κατέβει άμεσα το Cyberquad από την επίσημη ιστοσελίδα της αμερικανικής εταιρίας που διατηρεί στην ενότητα με τα διάφορα gadgets και αξεσουάρ.

Υπενθυμίζεται πως στα τέλη του 2021 η Tesla ξεκίνησε να πουλά το Cyberquad στην τιμή των 1.900 δολαρίων. Το ηλεκτρικό ATV που κατασκεύαζε η Radio Flyer στην Κίνα έγινε ανάρπαστο. Τώρα, όμως η εταιρία θα πρέπει να συνεργαστεί με τη CPSC ώστε να αναλάβει την ανάκληση που προβλέπει μέχρι και πλήρη επιστροφή χρημάτων.

Κάτι μας λέει όμως πως πολλοί λίγοι θα είναι αυτοί που θα το κάνουν κρατώντας ένα «απαγορευμένο» προϊόν της Tesla που στο eBay πωλείται ακόμη και σε δεκαπλάσια τιμή απο την αρχική!

To πιο περίεργο είναι πως από την αρχή δεν θα έπρεπε να δοθεί άδεια κυκλοφορίας για ένα ATV (έστω και παιδικό) αφού τέτοιου είδους τετράτροχα οχήματα απαγορεύεται να κινούνται στους δημόσιους δρόμους των ΗΠΑ εκτός και αν πληρούν κάποιες αυστηρότερες προδιαγραφές σε σχέση με άλλες χώρες.  

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!