NEAPINED

VW: Όλα τα μελλοντικά R θα είναι ηλεκτρικά

Από το 2030 και μετά όλα τα νέα πανίσχυρα R μοντέλα που θα βγαίνουν από τις γραμμές παραγωγής δε θα εκπέμπουν ρύπους.

Μέχρι τότε θα συνεχίσουν τα μοντέλα R με τους συμβατικούς κινητήρες, με πιο χαρακτηριστικό από αυτά το Golf R. Ωστόσο, σταδιακά θα σταματήσει η παραγωγή τους και θα αντικατασταθούν από νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Το αξιοσημείωτο είναι πως κάτω από τα λογότυπα R θα δημιουργηθεί ένα ξεχωριστό brand, ανάλογα με του M Division της BMW, της AMG της Mercedes κ.α.

«Υπάρχουν πολλά πλάνα και σκέψεις για σπορ μοντέλα που θα εκπέμπουν το πνεύμα των υπαρχόντων αυτοκινήτων της γκάμας R» σύμφωνα με τον υπεύθυνο εξέλιξης της σειράς R, Reinhold Ivenz.

Προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο προς τα που θα κινηθούν σχεδιαστικά αλλά και στα μηχανικά τους μέρη. Πάντως, είναι σίγουρο ότι θα βασίζονται στη νέα SSP ( Scalable Systems Platform) πλατφόρμα που ετοιμάζει η εταιρία για τα ηλεκτρικά της μοντέλα.

Τέλος, να πούμε πως η VW σκοπεύει να γίνει πλήρως ηλεκτρική από το 2035 και μετά. Έτσι, τα μοντέλα R θα είναι από τα πρώτα που θα ξεκινήσουν αυτή τη νέα πορεία καταργώντας εντελώς τους κινητήρες εσωτερικής καύσης ώστε να μειωθεί περαιτέρω η εκπομπή της γκάμας σε CO2.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!