NEAPINED

Πώς μπορεί ένα απλό ποδήλατο να γίνει ηλεκτρικό; [video]

Παρά την επιδότηση που τρέχει η αγορά ενός ηλεκτρικού ποδηλάτου εξακολουθεί να σας είναι ακριβή; Για ρίξτε μια ματιά σε αυτό το υβριδικό κιτ.

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα είναι μία από τις τάσεις της αγοράς και οι πωλήσεις τους ανεβαίνουν. Ωστόσο, η τιμή πώλησής τους παραμένει σε υψηλά επίπεδα και κατά καιρούς εμφανίζονται διάφορες after market λύσεις μετατρέποντας ένα συμβατικό ποδήλατο σε ένα e-bike.

Μία από αυτές τις λύσεις μας έρχεται από την Αμερική και συγκεκριμένα από την εταιρία Livall η οποία λανσάρει το PikaBoost στην τιμή των 599 δολαρίων.

Πρόκειται για ένα κιτ που προσαρμόζεται στο σωλήνα της σέλας. Στο άλλο άκρο υπάρχει ένα μικρό ράουλο που ακουμπά πάνω στον τροχό και υποβοηθά την κίνηση του ποδηλάτου. Κάτι που πρέπει να υπενθυμίσουμε είναι πως στα e-bikes δεν υπάρχει ηλεκτρική κίνηση αλλά υποβοήθηση.

Το όλο κιτ είναι απλό στην τοποθέτηση του και είναι ιδιαίτερα κόμπακτ και ελαφρύ (περίπου τρία κιλά) για να μεταφέρεται μέσα σε ένα σακίδιο. Μέσα του περιλαμβάνει τη συστοιχία των μπαταριών και τον ηλεκτροκινητήρα με την Livall να λέει πως η αυτονομία της υποβοήθησης αρκεί για 30 χιλιόμετρα.

Για τη φόρτιση της μπαταρίας απαιτούνται περίπου τρεις ώρες, ενώ υπάρχει ενσωματωμένο πίσω φως και υποδοχή USB για φόρτιση κινητού τηλεφώνου. Επίσης, υπάρχουν τρεις επιλογές υποβοήθησης, οι Hold, Roll και Sport.

Ακόμη και αν το PikaBoost δεν λειτουργεί και τόσο αποτελεσματικά στην πράξη (ειδικότερα σε δρόμους κακής ποιότητας ή σε ποδήλατα με ανάρτηση) δεν παύει να ακούγεται ως μία ελκυστική ιδέα.



Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!