NEAPINED

Πότε θα αποκαλυφθεί το supercar της Alfa Romeo;

Μέσα στο 2023 οι Ιταλοί σκοπεύουν να ανακοινώσουν και επίσημα την παραγωγή ενός σπορ μοντέλου περιορισμένης παραγωγής.

Η Alfa Romeo θέλει σταδιακά να πετύχει μία ολική επαναφορά. Από την γκάμα της που πέρυσι μετρούσε μόλις δύο μοντέλα (τις Stelvio και Giulia), πλέον διαθέτει την Tonale και μέσα στη νέα χρονιά την Brennero. Και από το βασικό της SUV η ιταλική εταιρία θέλει να ανέβει ρετιρέ της αυτοκινητοβιομηχανίας με ένα supercar.

Πρόσφατα, ο επικεφαλής της Alfa, Jean-Philippe Imparato, δήλωσε μεταξύ άλλων στο βρετανικό Autocar ότι «…το έργο θα μπορούσε να ανακοινωθεί το Μάρτιο του 2024».

Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε αν το supercar θα είναι υβριδικό ή ηλεκτρικό, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως θα έχει μία περιορισμένη παραγωγή. Θα μπορούσε κάλλιστα να βασίζεται στην Maserati MC20. Όπως είχε γίνει με την 8C Competizione που είχε βασιστεί σε μηχανικά μέρη και πάλι της Maserati (της Gran Turismo).

Όπως και να έχει ο Imparato είπε πως η εταιρία του θα παρουσιάζει ένα μοντέλο κάθε χρόνο. Για το 2023 θεωρείται σίγουρη η παρουσίαση της plug-in υβριδικής Tonale. Το 2026 θα παρουσιαστεί το SUV που θα αντικαταστήσει την Stelvio και που θα είναι και ηλεκτρικό. Νωρίτερα το 2025 θα παρουσιαστεί η νέα Giulia που θα είναι επίσης ηλεκτρική.

Τα πολύ ενδιαφέροντα σχέδια προέρχονται τα έχει δημιουργήσει ελληνικό χέρι. Συγκεκριμένα, ο ειδικός στην επεξεργασία εικόνας Γιάννης Στεργιάδης, ο οποίος εμπνεύστηκε από τις 33 Stradale και Disco Volante.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!