MUST_READNEAPINED

Έτσι θα λυθεί το πρόβλημα με τη φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκίνητων;

Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων λανσάρουν συνεχώς νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αλλά όλοι αναρωτιούνται που θα φορτίζουν όλα αυτά.

Ακόμη και με την καλύτερη υποδομή φόρτισης, ακόμη και με το πληρέστερο και πιο πυκνό δίκτυο φορτιστών, με τον καιρό αναδεικνύεται ένα μεγάλο πρόβλημα. Που θα φορτίζουν όλα αυτά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Ειδικότερα όταν οι κατασκευαστές θα ξεκινήσουν να πουλάνε σε περίπου μία πενταετία από σήμερα μόνο ηλεκτρικά το θέμα θα πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Βλέπετε δεν έχουν όλοι οι οδηγοί πυλωτές και γκαράζ στις πόλεις, ούτε την πολυτέλεια να φορτίζουν σε δημόσια πάρκα και σημεία φόρτισης. Και έρχεται μία εταιρία από τη Γερμανία για να δώσει τη λύση. Πρόκειται για την Rheinmetall, η οποία έχει ως έδρα το Ντίσελντορφ, κατασκευάζει ειδικά οχήματα, δραστηριοποιείται στον χώρο της Άμυνας και μεταξύ άλλων συμμετέχει στην κατασκευή των αρμάτων Leopard.

Τι λέει η Rheinmetall; Το πιο απλό που θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς για τη φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Να μπουν φορτιστές με ισχύ έως 22 kW στα πεζοδρόμια ώστε κάθε ιδιοκτήτης να έχει τη δυνατότητα να φορτίσει. Τα καλώδια της φόρτισης θα περνούν υπογείως κάτω από τα πεζοδρόμια και η πληρωμή θα γίνεται αυτόματα στο δήμο με σκανάρισμα της πιστωτικής κάρτας ή άλλης προπληρωμένης ή με κάποιο άλλο τρόπο.

Με αυτό τον τρόπο δε θα χρειαστούν οι Πολίτες ούτε να τρέχουν σε ειδικά πάρκα, ούτε στα σούπερ μάρκετ, ούτε στα πρατήρια καυσίμων, ούτε σε άλλα δίκτυα φόρτισης. Και αυτό επειδή το κάθε παρκαρισμένο αυτοκίνητο θα έχει το δικό του φορτιστή.

Αυτά βέβαια μπορεί ίσως να γίνουν σε κάποια άλλη χώρα της Ευρώπης. Διότι στην Αθήνα και σε οποιαδήποτε άλλη ελληνική μπορείτε να φανταστείτε να ξηλώνονται όλα τα πεζοδρόμια για να μπουν καλώδια; Μπορείτε να υποθέσετε πόσο θα αντέξουν οι φορτιστές στους βανδαλισμούς ή πόσο θα υπάρχουν πριν κλαπούν;

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!