NEA

Προ των πυλών το Ioniq 5 N με τα 585 άλογα

Η Hyundai ετοιμάζεται να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την εικόνα της στην αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων λανσάροντας το πρώτο της ηλεκτρικό N μοντέλο.

Η κορεατική εταιρία έχει κάνει τεράστια άλματα στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και είναι από τις ελάχιστες που έχουν εξελίξει πλατφόρμα 800 V. Το Ioniq 5 με την πολύ ιδιαίτερη σχεδίαση είναι ένα από αυτά, όπως και το Kia EV6. Μάλιστα, το πρώτο ετοιμάζεται να αποκτήσει έκδοση N η οποία θα έχει το σύστημα πρόωσης του EV6 GT.

Συγκεκριμένα, το Ioniq 5 Ν με βάση τα όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα θα χρησιμοποιεί το ηλεκτρικό πακέτο του Kia EV6 GT με απόδοση 585 ίππους και 740 Nm ροπή, με το 0-100 χλμ./ώρα να γίνεται κοντά στα 3,5 δευτερόλεπτα.

Το Ioniq 5 N απέχει λίγες ημέρες από την επίσημη παρουσίασή του στο κοινό, και είναι ουσιαστικά το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο το οποίο θα εξελιχθεί με γνώμονα την σπορ οδήγηση.

Για τον σκοπό αυτό θα υπάρχουν πολλές αλλαγές στο αμάξωμα, με μεγαλύτερη μάσκα, πιο φαρδιά φτερά και ενισχυμένο αεροδυναμικό πακέτο. Φυσικά, θα υπάρχουν οι σχετικές αναβαθμίσεις στο πλαίσιο, τις αναρτήσεις, τα φρένα και το τιμόνι, έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα να ανταποκρίνεται στα υπόλοιπα μοντέλα της Σειράς Ν.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!