NEAPINED

TOGG: Έτοιμο το τουρκικό ηλεκτρικό SUV [video]

Η τουρκική κοινοπραξία παρουσίασε ένα πρωτότυπο στις εγκαταστάσεις της ανακοινώνοντας πως θα ξεκινήσει να το πουλάει από την ερχόμενη άνοιξη. Θα κοστίζει περίπου 50.000 ευρώ.

Η TOGG δεν ανακοίνωσε το όνομα του πρώτου της ηλεκτρικού μοντέλου, αλλά γνωστοποίησε πως θα είναι διαθέσιμο σε εκδόσεις με ένα ή δύο μοτέρ. Θα υπάρχουν δύο μεγέθη μπαταριών με την μικρότερη να προσφέρει αυτονομία έως 300 χιλιόμετρα και τη μεγαλύτερη έως 500 χιλιόμετρα.

Οι πωλήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν τον Μάρτιο και η TOGG θα δέχεται παραγγελίες από τον Απρίλιο. Δεν θα υπάρχει κλασικό δίκτυο πωλήσεων με αντιπροσώπους, αλλά οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να το παραγγείλουν μέσω εφαρμογής για κινητά που ονομάζεται «TOGG Care».

Η TOGG ισχυρίζεται πως το πρώτο πλήρες έτος λειτουργίας της γραμμής παραγωγής της θα κατασκευάσει 17.000-18.000 αυτοκίνητα και έως το 2030 θα ξεπεράσει το εκατομμύριο. Η αρχή θα γίνει με το C-SUV που βλέπετε, ενώ το 2025 θα λανσαριστεί ένα C-Sedan. Το CX-Coupe έχει προγραμματιστεί για το 2026, ενώ το υποτιθέμενο B-SUV για τον λαό θα κυκλοφορήσει το 2027.

Το πρωτότυπο ηλεκτρικό C-SUV παρουσιάστηκε σε μία μεγαλοπρεπή τελετή στην οποία ο Ταγίπ Ερντογάν ανέβηκε στη σκηνή για να το παρουσιάσει και να πει τα γνωστά μεγάλα λόγια ώστε να ενθαρρυνθεί το κοινό και να τονωθεί ο προεκλογικός του αγώνας.

Για να δούμε αν τελικά η Τουρκία θα καταφέρει να λανσάρει ένα ηλεκτρικό μοντέλο με αξιόλογη εμπορική πορεία ή αν όλα αυτά είναι απλά φούμαρα και θα σκάσουν όπως ένα ωραίο πυροτέχνημα. Το τελευταίο σενάριο είναι το πιο πιθανό…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!