NEAPINED

Kawasaki Ninja EV, Z EV, Hybrid EV: Από ηλεκτρικό μέχρι υδρογόνο [video]

Αυτές τις μέρες στο Μιλάνο πραγματοποιείται η EICMA 2022 και φυσικό είναι το ενδιαφέρον να προσελκύουν απίστευτες μοτοσικλέτες.

Μετά την Aston Martin AMB 001 Pro έρχεται ένα ακόμη ενδιαφέρον δίκυκλο για να μας τραβήξει την προσοχή, αλλά για εντελώς διαφορετικούς λόγους. Και αυτό επειδή ακόμη και η παγκόσμια βιομηχανία μοτοσικλετών μπαίνει και αυτή στη διαδικασία του εξηλεκτρισμού με την Kawasaki να παρουσιάζει τα ηλεκτροϋβριδικά Ninja EV, Z EV και Hybrid EV.

Και τα τρία είναι πρωτότυπα παραγωγής τα οποία κάποια στιγμή μέσα στα επόμενα δύο χρόνια θα τα δούμε στους δρόμους, όπως είπε στην διάρκεια της παρουσίασης ο πρόεδρος της Kawasaki Motors, ο Hiroshi Ito.

Η ηλεκτρική Ninja EV θα είναι αυτή που θα δούμε πρώτη και θα απευθύνεται σε όσους διανύουν μικρές αποστάσεις καθημερινά και θέλουν το μάξιμουμ της απόλαυσης από μία γρήγορη μοτοσικλέτα. Μεγάλο ενδιαφέρον έχει η υβριδική Ninja HEV που έχει ενσωματωμένο στο κορμό της μία συστοιχία μπαταριών με ένα ηλεκτρικό μοτεράκι.

Ένα πιο προχωρημένο concept είναι η Ninja Z EV που έχει ως καύσιμο υδρογόνο το οποίο είναι αποθηκευμένο σε ειδικά θήκες και δεξαμενές στα πίσω πλαϊνά μέρη της μοτοσικλέτας. Προς το παρόν δεν υπάρχουν τεχνικές λεπτομέρειες, αλλά μας δίνεται μια γεύση για τον μελλοντικό εξηλεκτρισμό που έρχεται και στον χώρο της μοτοσικλέτας.


Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!