NEA

Renault και Geely ενώνουν τις δυνάμεις τους για να παράξουν κινητήρες

Η αυτοκινητοβιομηχανία Renault και η κινεζική  Geely ενώνουν τις δυνάμεις τους για να φτιάξουν κινητήρες για τα οχήματα τους. Η Renault και η Geely θα δημιουργήσουν την «Horse», μια θυγατρική για θερμικά και υβριδικά αυτοκίνητα, η οποία θα έχει 19.000 εργαζόμενους. 

Η Geely ιδρύθηκε το 1986 ως κατασκευαστής οικιακών συσκευών χαμηλού κόστους, που παρήγαγε εξαρτήματα για ψυγεία.Μετά από μια παρένθεση στα υλικά κατασκευής, ο όμιλος πήρε μια στροφή στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και λάνσαρε τα πρώτα του σκούτερ.

Αυτή η εμπειρία θα χρησιμεύσει ως εφαλτήριο για να ριζώσει η μάρκα στο αυτοκίνητο. Η Geely γίνεται ένας από τους πρώτους ιδιωτικούς κατασκευαστές στην Κίνα, αντιμετωπίζοντας τα δημόσια μεγαθήρια που στη συνέχεια κυριαρχούν στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Αυτό που άλλαξε τα πάντα για τη μελλοντική πορεία της κινεζικής φίρμας ήταν η αγορά της εμβληματικής σουηδικής μάρκας Volvo για 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Στη συνέχεια κατέχει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό στην Daimler, έχει το 50% της Smart και μεταξύ άλλων της ανήκει και η Lotus.

Αυτή η τολμηρή λειτουργία επιτρέπει στην Geely να πιάσει στα χέρια της έναν κορυφαίο κατασκευαστή, γνωστό για την ασφάλεια και τη στιβαρότητα των μοντέλων της. Δύο ιδιότητες που ήταν η αχίλλειος πτέρνα των Κινέζων κατασκευαστών. Η Geely το εκμεταλλεύεται αυτό στην Κίνα και ενισχύει τις πωλήσεις της εκεί με μια παγκοσμίου φήμης μάρκα.

Πίσω από την Geely κρύβεται ένας αυτοδίδακτος Κινέζος δισεκατομμυριούχος: ο Li Shufu. Γιος αγρότη άνοιξε πρώτα ένα μικρό στούντιο φωτογραφίας  πριν εγκαταλείψει τα πάντα για να ιδρύσει ένα μικρό εργοστάσιο οικιακών συσκευών, το οποίο θα γινόταν ο όμιλος Geely. Με περιουσιακά στοιχεία 13,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο  Λι είναι ο 111ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με την κατάταξη των δισεκατομμυριούχων.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!