NEAPINED

To Rimac Nevera σπάει το ρεκόρ ταχύτητας στα ηλεκτρικά [video]

Το ηλεκτρικό hypercar από την Κροατία κατάφερε να αγγίξει τα 412 χλμ./ώρα και να αναδειχθεί το ταχύτερο στον κόσμο!

Το Nevera είναι ένα από τα πιο αξιόλογα ηλεκτρικά hypercar και το αποδεικνύει περίτρανα φτάνοντας την απίστευτη ταχύτητα των 412 χλμ./ώρα με κανονικά λάστιχα παραγωγής. Μάλιστα, είναι και το ταχύτερο για το τέταρτο του μιλίου (0-400 μέτρα) ολοκληρώνοντας την διαδικασία μέσα σε 8,582 δευτερόλεπτα.

Το ρεκόρ έγινε στην γερμανική πίστα Automotive Testing Papenburg, η οποία έχει δύο ευθείες μήκους 4 χιλιομέτρων, με οδηγό κάποιον που ξέρει καλύτερα από το καθένα το Nevera. Τον Miro Zrnčević, τον υπεύθυνο εξέλιξης και δοκιμών του κροατικού hypercar.

Αξιοσημείωτο είναι πως η αεροδυναμική του Nevera ήταν ρυθμισμένη για το βέλτιστο downforce και ταυτόχρονα την μικρότερη δυνατή αεροδυναμική αντίσταση οπισθέλκουσας, ενώ είχε απενεργοποιηθεί και ο περιοριστής της τελικής στα 350 χλμ/ώρα.

Υπενθυμίζεται πως το Nevera έχει σύστημα πρόωσης με τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ και συνολική ισχύ στους 1.914 ίππους. Συνολικά το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής παραμένει η συμβατική Bugatti Chiron Super Sport με το ρεκόρ των 490,48 χλμ./ώρα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!